TMO'nun fındık mevzuatı tamam

TMO'nun fındık mevzuatı tamam

Hükümetin fındık konusunda yaşanan krizi aşmak için alım ve depolama görevi verdiği Toprak Mahsülleri Ofisi'nin mevzuattaki sıkıntıları da aşılmaya başlandı.

TMO'nun fındık mevzuatı tamam
16px
24px
20.08.2006 00:00
ABONE OLgoogle

Hükümetin fındık konusunda yaşanan krizi aşmak için alım ve depolama görevi verdiği Toprak Mahsülleri Ofisi'nin mevzuattaki sıkıntıları da aşılmaya başlandı. Tarım Bakanlığı'nın, TMO'yu hububat dışındaki ürünleri de almasını sağlayacak tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklikle TMO, faaliyet konularıyla ilgili her türlü iş ve işlemleri yapma ve yaptırma konusunda yetkilendirildi. Ofis, görev alanındaki ürünlerin piyasasını düzenlemek için, ürünlerin kapalı depolarda muhafazasını sağlamak amacıyla diğer kişi ve kuruluşlar tarafından inşa edilmiş ya da inşa edilecek depoları uzun sürelerle kiralayabilecek, bu amaçla yapılacak depolara kiralama garantisi verecek.

Faizsiz kredi isteği
Öte yandan, Fındık Üreticileri Sendikası Genel Başkanı Kutsi Yaşar, fındık bedelini Fiskobirlik'ten alamayan üreticilere faizsiz kredi sağlanmasını istedi. 2006 ürünü fındığın 2005 yılı fiyatlarından etkilenmemesi için iktidar ve çiftçi örgütlerinin bir araya gelerek çözüm üretmesi gerektiğini vurgulayan Yaşar, TMO'nun milyarlarca dolar zararı olduğunu da dile getirerek, "Milyonlarca çiftçiyi perişan eden TMO'nun fındık alımını gerçekleştirebileceğine inanmıyoruz" dedi. Fiskobirlik'in bir İngiliz bankasından 150 milyon dolarlık kredi alma konusunda ise görüşmenin sürdüğü dile getirildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde