TİSK'in başkanlığına Koç'un yöneticisi seçildi

TİSK'in başkanlığına Koç'un yöneticisi seçildi

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Yağız Eyüboğlu seçildi.

TİSK'in başkanlığına Koç'un yöneticisi seçildi
16px
24px
21.07.2014 15:16
ABONE OLgoogle
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Koç Grubu yöneticilerinden Yağız Eyüboğlu seçildi.

TİSK'ten yapılan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu Toplantısında, MESS Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve TİSK Yönetim Kurulu Üyesi Yağız Eyüboğlu'nun, Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilmesi kararlaştırıldı.

Türk İş dünyasının simge isimlerinden biri olan Refik Baydur, uzun yıllar TİSK’in yönetim kurulunda yer almasının ardından 1989 yılında başkan olmuştu.

Baydur, 25 yıl TİSK’in başkanlığını yapmıştı. Baydur’un görevi bırakmasının ardından başkanlığa 2004 yılında Tuğrul Kutadgobilik seçilmişti. Kutadgobilik te, 9.5 yıl yaptığı başkanlık görevini sağlık sorunları nedeniyle bıraktı. TİSK’in bugün yapılan yönetim kurulu toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Yağız Eyüboğlu seçildi.

YAĞIZ EYÜBOĞLU KİMDİR

Profesyonel iş hayatına 1991 yılında Arçelik AŞ'de yetiştirme elemanı olarak başlayan Yağız Eyüboğlu, 1993 yılında Koç Holding Genel Merkezi'ne transfer olarak yaklaşık 10 yıl boyunca sırasıyla denetim uzmanlığı ve koordinatör yardımcılığı ve Mali Koordinatörlük görevlerinde bulundu.

Eyüboğlu, 2004-2009 yılları arasında grup şirketlerinden Arçelik AŞ'de Finansman ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Beko Elektronik AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi, Koç Holding AŞ Dış Ticaret ve Turizm Grubu Başkanı'na Yardımcı ve Koç Holding AŞ İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev yaptı.

Yağız Eyüboğlu, 2009 tarihinden bu yana Aygaz Genel Müdürü olarak görevine devam ediyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde