TİSK'den COVID–19 ile mücadeleye özel ilk ödül programı

TİSK'den COVID–19 ile mücadeleye özel ilk ödül programı

TİSK’in bir ilke imza atarak gerçekleştireceği Ortak Yarınlar COVID-19 ile Mücadele Özel Ödül Programı’nda, projelerin tamamı salgın özelinde ve 6 önemli kategoride değerlendirilecek.

TİSK'den COVID–19 ile mücadeleye özel ilk ödül programı
16px
24px
15.09.2020 08:34
ABONE OLgoogle

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk ödülleri programını Ortak Yarınlar adıyla yenileyen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, yeni yapısı ile düzenlenecek ilk ödül programını salgın sürecinde vatandaşlarımızın ve ülkemizin refahını düşünerek kurumsal sosyal sorumluluk alanında projeler üreten kurumlara adıyor.

Salgın süreci boyunca, vatandaşlarımıza, çalışanlarımıza, sağlıkçılarımıza ve ülkemize değer katan ve bu süreçte sosyal sorumluluk alanında projeler geliştiren kurumlar, Aralık ayında gerçekleştirilecek ödül töreninde ödüllerine kavuşacak.

Kurumsal sosyal sorumluluk alanında farkındalığı artırmak ve kurumları bu konuda teşvik etmek amacıyla her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödül Programı, 2014 yılından beri yürütülüyor. 2019 yılında beşincisi düzenlenen programda ödül alan tüm projeler, toplamda 20 milyon kişinin hayatına dokundu. 2020 yılından itibaren ise program, TİSK’in Ekim 2019’da “Birlikte Mümkün” sloganıyla başlattığı Ortak Paylaşım Forumu’ndan ilham alarak “Ortak Yarınlar” markasıyla devam edecek ve Ortak Yarınlar Birlikte Mümkün denecek. Ödül programının bu seneye özel odak konusu ise COVID-19 ile mücadele olacak.

TİSK’in bir ilke imza atarak gerçekleştireceği Ortak Yarınlar COVID-19 ile Mücadele Özel Ödül Programı’nda, projelerin tamamı salgın özelinde ve 6 önemli kategoride değerlendirilecek. Proje değerlendirme süreci ise iş ve sanat dünyasının önde gelen ve sosyal sorumluluğa gönül veren değerli isimlerin yer aldığı jüriler tarafından gerçekleştirilecek. Değerlendirme sürecine ilerleyen dönemde açıklanacak jürinin yanı sıra halk oyları da katkı sunabilecek. Projelerin kazananları ise Aralık ayında gerçekleşecek etkinlik ile ödüllerine kavuşacak.

Başvuru süreci ise sosyal sorumluluk esası ile yürütülecek. Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile gerçekleştirilen iş birliği ile başvuru karşılığı yapılacak her bir gönüllü bağış için, Ödül Programı da TEV Korona Kahramanları Vefa Fonu’na ek bağış yapacak.

Ortak Yarınlar Ödül Programı’nda başvurular http://ortakyarinlar.com/ üzerinden tamamen dijital ve ücretsiz olacak. Bununla birlikte sosyal sorumluluk odağı ile tasarlanan programda, gönüllülük esasına göre programa başvuru yapan kurumlar kendi belirledikleri tutar kadar TEV’e bağış yapabilecek. Başvurularla salgın sürecinde yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının çocukları başta olmak üzere, bu dönemde virüse yakalanarak vefat eden bireylerin çocuklarına eğitim desteği vermek amacıyla açılan Korona Kahramanları Vefa Fonu’na destek olunacak. Bununla birlikte Ortak Yarınlar Ödül Programı da başvurulardan elde edilen her bir bağış için TEV’e ek bağış yaparak toplam tutarın katlanarak artmasını sağlayacak ve korona kahramanlarımızın çocuklarına eğitim geleceği sunarak destek olacak. Ayrıca bu çocuklara, 2 milyon çalışandan oluşan ve TİSK ekosistemine gelişim imkânı sağlayan “TİSK Akademi: Online Gelişim Platformu”nda yer alan eğitimlerden ücretsiz yararlanma fırsatı sunulacak.

Özgür Burak Akkol: Ortak Yarınlar’ı birlikte inşa etmenin mümkün olduğunu yaşadığımız bu zorlu süreçte tüm ülke olarak bir kez daha görmüş olduk. Salgın döneminde, tüm vatandaşlarımıza ve çalışanlarımıza el uzatan, ülkemizden desteklerini esirgemeyen tüm kuruluşlara teşekkür etmek az kalır. Bu süreçte büyük emekler ile milyonların hayatına dokunan ve sosyal sorumluluk bilinciyle geliştirilen projelerin bilinirliğini artırmayı, iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasına, büyük kitleler ile paylaşılmasına vesile olmayı TİSK olarak değerli buluyoruz. Yani, Ortak Yarınlar Ödül Programı da aslında Türkiye için bizim sosyal sorumluluğumuz.

Birlikte Mümkün Türkiye anlayışıyla icraatlarına yön veren, bu anlayışla gelenekselleşmiş TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödül Programı’nı 2020 yılında Ortak Yarınlar olarak yeniden markalayarak devam ettiren TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“TİSK olarak, kuruluşumuzdan bu yana her zaman sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettik. 2014’ten bu yana sahiplendiğimiz Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödül Programı ile de bunu kanıtladık. Geleneksel hale getirdiğimiz ve 6 yıldır ara vermeden devam ettirdiğimiz bu ödül programı kapsamında şirketlerimizin yürüttüğü projeler ile birlikte 20 milyona yakın insanın hayatına dokunduk.

TİSK olarak yaşadığımız salgın döneminde öncelikle tüm vatandaşlarımızın ve çalışanlarımızın sağlığını, sonrasında da ülkemizin ekonomisini ve refahını düşünerek önemli adımlar attık.

Salgın sürecinde, örnek olmaya gayret ettiğimiz bu yolda bizimle birlikte, birçok kuruluş da gönüllülük esasına dayanarak, iş birlikleri geliştirerek sosyal sorumluluk bilinciyle vatandaşlarımıza ve çalışanlarımıza el uzattı, projeler geliştirdi. Her birine teşekkürü borç biliyorum.

Ortak Yarınlar’ı inşa etmenin ancak birlikte mümkün olduğunu yaşadığımız bu zorlu süreçte ülkece bir kez daha görmüş olduk. Böyle bir dönemde fark yaratan, örnek olan uygulamaların kamuoyu ile paylaşılarak daha büyük kitlelere ulaşması gerekliliğine gönülden inanıyoruz ve buna vesile olmayı çok değerli buluyor, Konfederasyon adına sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Bu amaçla Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödül Programımızı yepyeni bir yaklaşımla gözden geçirdik. Artık “Ortak Yarınlar Birlikte Mümkün” diyoruz.

Bu kapsamda, yaşadığımız salgın süreci boyunca küçük büyük demeden her türlü desteği veren, kurum kültürüne sosyal sorumluluk bilincini yerleştiren ve “Birlikte Mümkün” yaklaşımıyla projeler yürüten tüm kuruluşları ödül programımıza, Ortak Yarınlar’a davet ediyoruz.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde