TİSK: İstihdamda toparlanma hızı azaldı

TİSK: İstihdamda toparlanma hızı azaldı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), kriz sürecinde hızla büyüyen iş gücü artışının bir yıl öncesine göre yarı yarıya azaldığını kaydetti.

TİSK: İstihdamda toparlanma hızı azaldı
16px
24px
18.01.2011 17:35
ABONE OLgoogle

İstatistik Kurumu, İş-Kur ve istihdam beklentilerine yönelik anketlerin beraber incelendiğinde; istihdamda toparlanmanın devam ettiğinin görüldüğüne işaret eden konfederasyon, 'Ancak hızı azaldı. İşgücüne katılmada erkeklerin oranı düşerken, kadınlardaki yükseliş sürüyor. Sanayi istihdam artışında tarımın gerisinde kalırken, tarımdaki bu yüksek artışın gelir azalışına rağmen olması dikkat çekti. İmalat sanayi ise toplam istihdamda oranını arttırdı.' açıklamasında bulundu.

Araştırmalara göre kriz öncesine göre genel işsizlik oranının 1 puan, tarım dışı işsizlik oranının ise 17 puan daha yüksek durumda olduğuna işaret eden TİSK, son 1 yılda sanayide çalışırken işsiz kalanların sayısının da 527 bin kişiyi bulduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin işsizlik oranının yüksekliği sıralamasında 40 ülkenin içinde 9. sırada yer aldığını öne süren konfederasyon, 'Dünyadaki pozisyonunun iyileşmesi, sıralamadaki yerini değiştiremedi. En geniş işsizlik tanımına göre 5 milyon 619 bin işsizimiz var.' ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde