TİM’in yeni Genel Sekreteri sürpriz bir isim oldu

TİM’in yeni Genel Sekreteri sürpriz bir isim oldu

Uzun süredir boş olan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) yeni Genel Sekreteri belli oldu

TİM’in yeni Genel Sekreteri sürpriz bir isim oldu
16px
24px
09.10.2015 07:14
ABONE OLgoogle
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) yeni Genel Sekreteri Yard. Doç. Dr. Halil Bader Arslan oldu. TİM Genel sekreterliğine getirilen Arslan, Ekonomi Bakanlığı’nda; Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.
 
Ekonomi Bakanlığı, Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Eski Genel Müdürü, Yard. Doç. Dr. Halil Bader Arslan, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) yeni Genel Sekreteri oldu. TİM Genel Sekreterliği’ne getirilen Arslan, Ankara Üniversitesi işletme bölümü lisans eğitiminden sonra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı ve aynı fakültede 1999 -2012 yılları arasında görev yaptı.
2006 yılından bu yana ekonomi kanallarında gündeme dair konularda yorumlar yapan Arslan, 2009-2013 yılları arasında Sanayi Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Ekonomi Bakanlığı’nda danışmanlık görevlerini yürüttü. TİM’de görevlendirilmeden önce, Ekonomi Bakanlığı’nda; Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.
 
İngilizce ve Fransızca dillerine hakim olan Arslan, Belçika’daki Vlerick Leuven Gent Management School ve Fransa’daki Université Paris Dauphine okullarında çalışmalar yaptı. Ulusal ve uluslararası yayın yapan dergi ve gazetelerde pek çok makalesi yayınlanan Halil Bader Arslan’ın yazdığı, katkıda bulunduğu ve çevirisini yaptığı kitapları da bulunmakta.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde