TİM'de seçimler yaklaşırken 15 yıl sonra ilk kez müfettiş geliyor...

TİM'de seçimler yaklaşırken 15 yıl sonra ilk kez müfettiş geliyor...

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde (TİM) seçimler yaklaşırken garip durumlar yaşanıyor. Metehan Demir'in TİM'de konferanslar vermesi soru işaretleri yaratıyor

TİM'de seçimler yaklaşırken 15 yıl sonra ilk kez müfettiş geliyor...
16px
24px
11.02.2018 18:18
ABONE OLgoogle

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde (TİM) seçimler yaklaşırken bir garip durumlar yaşanıyor. Hatırlanacağı üzere bazı ihracatçı birlik başkanlarının itirazlarına rağmen tanıtım grupları kapatılıp tek bir tanıtım grubu altında toplanmıştı. İşte şimdi o tek tanıtım grubu için bir kurul oluşturuldu.

Kurulda yer alan isimler şöyle: TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarık Sönmez, TİM Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı İlyas Edip Sevinç, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, İletişim PR Uzmanı-Gazeteci Ali Saydam, İletişim ve Algı Yönetimi Uzmanı-Akademisyen Prof. Dr. Ali Murat Vural, Marka Uzmanı-Global Magic Brands Başkanı Ömer Şengüler.

TİM ONU PEK SEVDİ

Bu isimler resmi kurul üyeleri ancak bir de işin danışma kısmı var. Edindiğimiz bilgilere göre o geniş kurul biri geçen hafta olmak üzere yakın zamanda "Türk mallarını nasıl tanıtırız?" diye toplanmış. Toplantıda yer alan bir isim ise ihracatçıların oldukça dikkatini çekmiş. Şimdilerde bir internet sitesinde yazarlık yapan Metehan Demir, TİM'in düzenlediği İhracat Haftası'nda da konuşmacı olarak yer almıştı. 

TİM'E MÜFETTİŞ GELİYOR

TİM'e ilişkin edindiğimiz bir diğer bilgi ise 15 yıl sonra ilk kez müfettiş denetimi geleceği yönünde. Konuya ilişkin ihracatçı birlik başkanlarının ısrarlı talepleri sonuç vermişe benziyor. Birlikler denetlenirken TİM'in denetlenmemesinden rahatsız olan başkanlar zaman zaman konuyu bakanlığa iletiyorlarmış. Öte yandan hizmet ihracatçıları birliğinin kurulması için de 50 firma dilekçe ile başvurmuş. Ayrıca TİM yönetimi, en az iki kadın üyenin tüm birlik yönetimlerinde yer alması için geçen hafta tavsiye kararı almış.

Recep Erçin/Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde