TİM'de o sektör ilk kez temsil edilmiyor

TİM'de o sektör ilk kez temsil edilmiyor

Öncelikle İsmail Gülle başkanlığındaki yeni yönetim kurulunu tebrik ediyoruz. Ancak yeni yönetim kurulunda ilgimizi çeken bir detayı da paylaşmadan geçemedik.

TİM'de o sektör ilk kez temsil edilmiyor
16px
24px
20.07.2018 06:49
ABONE OLgoogle

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM), 25'inci Olağan Genel Kurulu 30 Haziran tarihinde yapıldı. Başkanlık için İsmail Gülle, Oğuz Satıcı ve Tahsin Öztiryaki’nin yarıştığı seçimde en fazla oyu alan İsmail Gülle ihracatçıların yeni başkanı oldu. Gülle 149, Tahsin Öztiryaki 140 ve Oğuz Satıcı 109 oy aldı.

TİM Genel Kurulu’nda önce ihracatçı birlikleri seçimleri yapılıyor. Bu seçimlerde aynı zamanda 400 TİM delegesi de belirleniyor. Genel Kurul’da önce sektör konseyi başkanlıkları için seçim yapılıyor. Ancak konseye girdikten sonra Başkan adayı olunabiliyor. Son olarak başkanlık seçimi yapılıyor.

Yönetim kurulu başkanvekili, başkan yardımcısı ve üyeleri ise 27 kişilik konsey toplantısında belirleniyor. İşte bu konsey geçen hafta Perşembe günü ilk toplantısını yaparak 13 kişilik yönetim kurulu üyesini belirledi. Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

“İsmail Gülle–Başkan, İbrahim Pektaş-Çelik Sektörü, Mustafa Şenocak-Deri ve Deri Mamulleri Sektörü, Fatih Kemal Ebiçoğlu-Elektrik ve Elektronik Sektörü, İlyas Edip Sevinç-Fındık ve Mamulleri Sektörü, Melisa Tokgöz Mutlu-Meyve Sebze Mamulleri Sektörü, Zeki Kıvanç-Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü, Davut Er-Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü, Kutlu Karavelioğlu-Makine ve Aksamları Sektörü, Salih Zeki Poyraz-İklimlendirme Sanayii Sektörü, Salahattin Kaplan-Halı Sektörü, Başaran Bayrak-Gemi, Yat ve Hizmetleri Sektörü, Orhan Sabuncu-Otomotiv Endüstrisi Sektörü.”

Öncelikle İsmail Gülle başkanlığındaki yeni yönetim kurulunu tebrik ediyoruz. Ancak yeni yönetim kurulunda ilgimizi çeken bir detayı da paylaşmadan geçemedik.

İLK KEZ HAZIRGİYİMDEN TEMSİLCİ BULUNMUYOR

Yönetim Kurulu’nda ihracat ve istihdamın lokomotif sektörü hazır giyimden bir temsilci bulunmuyor. Bu TİM tarihinde bir ilk…

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde