TİM Başkanı Gülle: Afrika'yı çok iyi okumamız gerek

TİM Başkanı Gülle: Afrika'yı çok iyi okumamız gerek

İhracat rakamlarına ilişkin açıklama yapan TİM Başkanı İsmail Gülle, "Afrika'yı çok iyi okumamız ve çalışmamız gerek. 500 milyar dolarlık ticareti olan ülkede, biz 12 milyar dolarlık ihracatla varız" diye konuştu.

TİM Başkanı Gülle: Afrika'yı çok iyi okumamız gerek
16px
24px
20.07.2018 12:05
ABONE OLgoogle

TİM Başkanı Gülle, konuk olduğu AA Finans Masası'nda yaptığı açıklamada, "(İhracat) Şu anda temmuzda yüzde 20'nin üzerinde bir artışla gidiyoruz. Belki ay sonunda en yüksek temmuz rakamı açıklayacağız" dedi.

Gülle, temmuz ayı ihracat rakamına ilişkin "Yıl sonundaki 173 milyar dolarlık hedefi yakalamada önemli bir eşik olacak" ifadesini kullandı.

"Ülke bazında genel değişimi iyi okumamız gerek. İran'a ayrıca çalışmamız, komşularımızla ayrı strateji ve ilişki yürütmemiz gerek" diyen Gülle, şöyle devam etti:

"Afrika'yı çok iyi okumamız ve çalışmamız gerek. 500 milyar dolarlık ticareti olan ülkede, biz 12 milyar dolarlık ihracatla varız."

Gülle, "Bizim hedefimiz büyük. Bunun 300 milyar dolarını gerçekleştirirsek, kendimize başarısız mı diyeceğiz? Asla. Jeopolitik gelişmeler ve çevremizdeki savaşlara rağmen ülkemizi bu rakama taşımak Türk ihracatçısının başarısıdır" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde