TİB artık istediği internet sitesini kapatabilecek

TİB artık istediği internet sitesini kapatabilecek

Daha önceden mağdur olan kişinin başvurusu üzerine kapatılan internet siteleri artık TİB Başkanı’nın doğrudan talimatıyla kapatılabilecek.

TİB artık istediği internet sitesini kapatabilecek
16px
24px
09.09.2014 07:26
ABONE OLgoogle
AKP’nin verdiği ve kabul edilen diğer bir önerge ile Te­le­ko­mü­ni­kas­yon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) Milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi gerekçeleriyle, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde, erişimin engellenmesi talimatını verebilmesi karara bağlandı.

Buna göre daha önceden mağdur olan kişinin başvurusu üzerine kapatılan internet siteleri artık TİB Başkanı’nın doğrudan talimatıyla kapatılabilecek.

Yeni durum ile birlikte hükümetin uygun bulmadığı internet sitelerinin yayınlarını durdurmak için hakim veya savcı kararına gerek olmadan TİB Başkanı’nın talimatı yeterli olacak.

Ayrıca yü­küm­lü­lü­klerini ye­ri­ne ge­tir­me­yen içe­rik, yer ve­ya eri­şim sağ­layı­cı­sı­na TİB Baş­kan­lığı tarafından verilen ‘2 bin liradan 10 bin liraya kadar’ para cezasında rakam ‘2 bin liradan 50 bin liraya’ çıkarıldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde