THY uçak sayısında rekor kırdı

THY uçak sayısında rekor kırdı

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu (sağda) ve Genel Müdürü Temel Kotil (solda) yeni alınan Airbus A321-200 tipi yolcu uçağının kokpitinde fotoğraf çektirdi.

THY uçak sayısında rekor kırdı
16px
24px
31.03.2011 08:25
ABONE OLgoogle

Yaklaşık 80 yıllık tarihe sahip Türk Hava Yolları (THY), Airbus'tan finansal kiralama yoluyla aldığı 2 uçağı teslim alarak filosunu 161 uçağa yükseltti.

Uçakların filoya katılması nedeniyle düzenlenen törende konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin Avrupa pazarında çok etkin bir havayolu şirketi olduğunu ifade ederek, "Almanya'nın 9 noktasına haftada 250 sefer yapıyoruz. Fransa, İtalya ve diğer Avrupa ülkelerine uçuyoruz. Avrupa pazarı bizim için çok önemli, bu uçaklar daha çok Avrupa pazarlarında çalışacak." dedi.

Bu pazarda etkinlik sağlamak için yeni bir koltuk konfigürasyonu getirdiklerini ifade eden Kotil, koltuklar arasındaki mesafeyi 35 inçten 45 ince çıkardıklarını belirtti.

Kotil, böylece Avrupa'dan gelip Uzakdoğu ve Ortadoğu'ya gitmek isteyen yolcuya beklentinin üzerinde bir ürün sunduklarının altını çizerek, "Rekabette öne çıkmayı planlıyoruz." diye konuştu. Bundan sonra da her ay 2-3 uçağın daha filoya katılacağını vurgulayan Genel Müdür, "Filoya katılan uçaklarla 450 milyar dolarlık Avrupa uçuş pazarına beklentilerin üzerinde bir ürün sunmuş oluyoruz. Avrupa'da bu konforda bir dizayn yok." dedi.

'Sarıyer' ve 'Afyonkarahisar' adları verilen A321-200 tipi uçaklar, 16 Business Class ve 164 Economy Class olmak üzere 180 koltuk kapasitesine sahip. 89 ton maksimum kalkış ağırlığına sahip olan uçakların maksimum menzili 5 bin 950 kilometre. Dün filoya katılan 2 uçakla birlikte bu ay THY filosuna katılan uçak sayısı 6'ya çıkmış oldu. Tunus'ta başlayarak tüm Kuzey Afrika'ya yayılan halk hareketlerinin ardından THY, buraya olan uçuşları azaltmak zorunda kalmıştı.

Ancak son gelişmelerle bu ülkelere uçuşlarda toparlanmaların başladığını belirten Temel Kotil, "Libya'daki durum çok üzücü, oraya uçuşu kestik ama Mısır kendini toparladı, geçen yaz Kahire'ye günde 2 sefer yapıyorduk bu yaz 3 sefer yapmayı planlıyoruz. Tunus da kendini toparladı. Cezayir'de artış var, Libya'da ticari olarak biz zarar görüyoruz ama orada insanlık dramı var, o bizi üzüyor." açıklamasını yaptı.

Diğer taraftan teslim törenine İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da katıldı.

Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde