THY hisseleri yükselişe geçti

THY hisseleri yükselişe geçti

Başbakan Erdoğan'ın hafta sonu yaptığı açıklamaların ardından önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 4,5 oranında yükseliş kaydetti.

THY hisseleri yükselişe geçti
16px
24px
05.11.2012 11:00
ABONE OLgoogle

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki (İMKB) satıcılı seyre rağmen Türk Hava Yolları (THY) hissesi Başbakan Erdoğan'ın hafta sonu yaptığı açıklamaların ardından önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 4,5 oranında yükseliş kaydetti.

      Başbakan Erdoğan hafta sonu yaptığı açıklamada Türk Hava Yolları ile Alman Lufthansa Hava Yolları'nın ortak işletmecilik yapabileceklerini söylemişti.

     Güne yükselişle başlayan THY hisseleri en yüksek 4,42 lirayı gördükten sonra şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 4,54 oranında yükselişle 4,36 - 4,38 lira seviyelerinde dengelendi. THY hisse senedi Şubat 2011'den beri gördüğü en yüksek seviyeye çıkarken, tarihi zirvesine doğru tırmanışına da devam etmiş oldu. THY'nin tarihi zirvesi 2010 yılının ekim ayında gördüğü 5,25 lira seviyesinde bulunuyor.

     Erdoğan hafta sonu basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Almanya seyahatimizde Merkel bana şunu teklif etti, 'Lufthansa ile Türk Hava Yolları'nı ortak işletmeciliğe sokalım'. 'Tamam' dedim. Zaten bizim de şu anda projelerimizin içinde var ve Türk Hava Yollarımız ile Lufthansa böyle bir müşterek adım inşallah atabiliriz, atacağız'' demişti.
     

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde