THY, hangi şirketle ortak şirket kuracak?

THY, hangi şirketle ortak şirket kuracak?

Türk Hava Yolları A.O., yeni bir ortak girişim şirketi kurmak için imza töreni düzenliyor

THY, hangi şirketle ortak şirket kuracak?
16px
24px
20.05.2011 11:28
ABONE OLgoogle

Türk Hava Yolları A.O. (THY), THY, THY Teknik ile Assan Hanil Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında bir ortak girişim şirketi kurulması için Genel Müdürlüğe yetki verildiğini duyurdu.

     Türk Hava Yollarının Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, ortak girişim şirketi kurulmasına ilişkin bilgi verildi.

     Açıklamada, şöyle denildi:
     ''Türk Hava Yolları A.O., Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Assan Hanil Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında ortaklığımızın sahip olduğu ve/veya işlettiği uçaklar da dahil olmak üzere her türlü hava araçlarının koltuk tasarımı, üretimi, lojistik desteği, modifikasyonu ve pazarlanması hizmetleri ile taraflar arasında mutabık kalınacak diğer ilgili hizmetleri vermek üzere bir ortak girişim şirketi kurulmasına, bu hususta bir mutabakat zaptı imzalanmasına; Ortak Girişim Sözleşmesinin mutabakat zaptının imza tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde imzalanmak üzere Yönetim Kurulu'nun tasvibine sunulmasına, gerekli iş ve işlemler için Genel Müdürlüğün yetkilendirilmesine karar verilmiştir.''

‘’Ortak Girişim Sözleşmesi’’ 24 Mayıs 2011 Salı günü saat 09:30’da THY VIP Toplantı Salonu’nda,  Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Teknik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Doç.Dr. İsmail Demir ve  Assan Hanil Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar’ın katılımıyla taraflar arasında imzalanacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde