THY'de 'kahve skandalı': Akılalmaz iddia

THY'de 'kahve skandalı': Akılalmaz iddia

"THY yönetimini özel ekip uçuracak" başlıklı haberde "Türk Hava Yolları, yönetim kurulu üyelerinin uçtuğu uçuşlarda görev almaları için 100 kişilik özel kabin ekibi oluşturdu" ifadeleri kullanıldı.

THY'de 'kahve skandalı': Akılalmaz iddia
16px
24px
17.07.2018 13:43
ABONE OLgoogle

Havayolu haberleriyle sektörden haberler veren Airport Haber çok konuşulacak bir iddiada bulundu. "THY yönetimini özel ekip uçuracak" başlıklı haberde "Türk Hava Yolları, yönetim kurulu üyelerinin uçtuğu uçuşlarda görev almaları için 100 kişilik özel kabin ekibi oluşturdu" ifadeleri kullanıldı. Habere sosyal medyada tepkiler yükseldi.

Sitenin haberinde şu ifadeler yer aldı:

"Türk Hava Yolları, yönetim kurulu üyelerinin uçtuğu uçuşlarda görev almaları için 100 kişilik özel kabin ekibi oluşturdu. Türk Hava Yolları, yönetim kurulu üyelerinin yaptığı uçuşlarda görev almaları için özel bir ekip kurdu. THY tepe kadrosunun uçuşlarda bir aksaklık yaşamaması ve hizmet kalitesinde standart yakalanması için kurulan ekip, deneyimli kabin memurları arasından seçildi. Seçilen kabin ekipleri, yönetim kurulu üyelerinin uçakta hangi taleplerde bulunduğu ve uçuş alışkanlıkları konularında özel olarak eğitildi. Airporthaber’e gelen bilgilere göre, bir süre önce THY yönetiminden bir ismin uçakta Türk kahvesi istediği ancak kabin memurunun ‘Kahvenizi nasıl içersiniz?’ sorusu karşısında sinirlenerek, “ Kahveyi nasıl içtiğimi bilmiyor musunuz?’ diye çıkıştıktan sonra böyle bir oluşum için harekete geçildiği öğrenildi. Kabin ekipleri arasından seçilen 100 kişilik özel ekip normal zamanlarda uçuşlarını gerçekleştirirken yönetim kurulu üyelerinin bulunacağı uçuşlarda bu ekiplerden planlama yapılıyor."

THY: YASAL SÜREÇ BAŞLATTIK

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, THY aleyhine dün bazı gazete ve internet sitelerinde yer alan alan asılsız haberlerle ilgili hukuksal süreç başlattıklarını bildirdi.

Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Son günlerde markamızla ilgili çeşitli mecralarda maksatlı yalan haberler yapılmaktadır. Bu yalan haberlerle ilgili hukuksal süreçleri başlattığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz." ifadelerine yer verdi.

Dün, THY yönetiminden bir ismin uçakta Türk kahvesi istediği ancak kabin memurunun "Kahvenizi nasıl içersiniz?" sorusu karşısında sinirlenerek, "Kahveyi nasıl içtiğimi bilmiyor musunuz?" diye azarladığı, bunun üzerine THY üst yönetiminin uçuşlarda bir aksaklık yaşamaması ve hizmet kalitesinde standart yakalanması için ekip kurulduğuna ilişkin haberler çeşitli mecralarda yer almıştı.

Haberlerde, oluşturulacak ekibin deneyimli kabin memurları arasından belirlendiği ve ekip üyelerinin, yönetim kurulu üyelerinin uçakta hangi taleplerde bulunduğu ve uçuş alışkanlıkları konularında özel olarak eğitildiği iddialarına yer verilmişti. 

HABERE ERİŞİM ENGELİ GELDİ 

Airporthaber’in 16 Temmuz günü saat 09.51’de yayınladığı haber an itibarıyla erişime engelli. Sitenin sosyal medya hesaplarından kaldırılmayan haberin linkine tıklandığında boş sayfa çıkıyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde