THY'de 'darbe': Kısa mesajla işten çıkarmalar ve görevden almalar başladı

THY'de 'darbe': Kısa mesajla işten çıkarmalar ve görevden almalar başladı

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından kamu kurumlarında başlayan işten çıkarmalar ve görevden almalara THY de eklendi.

THY'de 'darbe': Kısa mesajla işten çıkarmalar ve görevden almalar başladı
16px
24px
25.07.2016 08:00
ABONE OLgoogle
THY Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Kılıç ile birlikte bir çok başkan ve başkan yardımcısının da görevine son verdi.

Türk Hava Yolları ve iştiraki olan şirketlerde aralarında yöneticilerin de olduğu 100'den fazla kişinin görevine son verildi. Finansman, bilişim gibi birimlerde üst düzey yöneticilerin de aralarında olduğu bazı personellerin görevlerine son verildi. İşten çıkarılanların cep telefonlarına SMS mesajı gönderilerek, işletmesel gereklilikler nedeniyle THY İcra Komitesinin 22 Temmuz tarihli kararı ile iş akdi fesh edildiği duyuruldu.

THY'den gönderilen kısa mesaj ile Muhasebe Başkanı Hüseyin Bağrıyanık, Genel Muhasebe Başkan Yardımcısı Okan Siso, Finansman Başkanı Eyüp Işık ve Bilgi Teknolojileri Biletleme Çözümleri Başkanı Kerem Kızıltunç da görevlerinden alındı.

THY'de uçuş işletmede de çok sayıda çalışanın işine son verildiği öğrenildi.  250 civarında kabin memurunun işten çıkarıldığı belirtilirken işten çıkarılanlar arasında pilotların da bulunduğu kaydedildi.

 İşten çıkarılan personelin kıdem ve ihbar tazminatı ve tüm işçilik alacaklarının ödeneceği, kimlik kartlarını teslim etmesi ve şahsi eşyalarını almaları için iş akdi fesh edilen personel THY'ye çağırıldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde