THY bileti Afrikalı işadamına vize oldu

THY bileti Afrikalı işadamına vize oldu

Türk Havayolları (THY) Afrika'da uçtuğu nokta sayısını 34'e çıkarırken, Afrikalı işadamlarını kendine ve Türkiye'ye çekmek için devletten özel izin al

THY bileti Afrikalı işadamına vize oldu
16px
24px
04.02.2013 13:30
ABONE OLgoogle

Türk Havayolları (THY) Afrika'da uçtuğu nokta sayısını 34'e çıkarırken, Afrikalı işadamlarını kendine ve Türkiye'ye çekmek için devletten özel izin aldı. Aynı zamanda THY Yönetim Kurulu Üyesi olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Afrika vatandaşlarının Türkiye'den vize alması bazen aylar sürebiliyor. Dışişleri ile İçişleri bakanlıklarından özel izin aldık. ABD veya Schengen vizesi olan bir Afrika ülkesi vatandaşı İstanbul'a vizeyi beklemeden uçabiliyor. Vizesini kapıda kendisine veriliyor" dedi.

Büyükekşi, böylelikle Emirates Havayolları'nın Dubai'ye uçanlar için uyguladığı sistemi hayata geçirdiklerini kaydetti.

Bir Afrikalı işadamı örneği veren Büyükekşi, "Adamın serveti 1 milyar dolar ama vize için 6 ay bekleyebiliyor. Kim bu kadar bekler ki? Vize prosedürleri çok uzun sürebiliyor. Bunun önüne geçmek için adımlar attık" dedi. THY, en son açıkladığı Gabon'la birlikte Afrika'da uçtuğu ülke sayısını 25, şehir sayısını 34'e çıkardı. Ülke sayısının bu yıl yüzde 10 artırma hedefi koyan THY, Afrika'da haftada 4 gün uçtuğu ülkeleri her güne, halen her gün uçtuğumuz yerleri de günde 2'ye çıkarma çalışmalarına devam ediyor.
 
Tanzanya'ya ihracat seferden sonra %349 arttı
 
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'nin seferlerinin başlamasının ardından Tanzanya'ya ihracatın yüzde 349 arttığını bildirdi. Cihan TV Network'te soruları yanıtlayan Topçu, "Uçuş başlattıktan sonra Tanzanya'ya ihracatımız yüzde 349 artmış. Şimdi gerçekten çok uzak olan yerler yakın olduğu zaman oralardan da ticari faaliyetler daha hızlı oluyor. İşadamlarımız ve oradaki işadamlarının gelip gitmesi daha sık oluyor. Ticaret hacmi artmaya devam ediyor" diye konuştu.

Seçkin Ürey/HT Ekonomi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde