THY, Moskova yolcularını mağdur etti

THY, Moskova yolcularını mağdur etti

Türk Hava Yolları (THY) Moskova-İstanbul uçuşlarında 31 Ekim'den itibaren sorunlar yaşamaya başladı.

THY, Moskova yolcularını mağdur etti
16px
24px
02.11.2010 17:17
ABONE OLgoogle

Rusya pazarında haftalık 70 sefere çıkarak büyük başarılara imza atan Türk Hava Yolları (THY) Moskova-İstanbul uçuşlarında 31 Ekim'den itibaren sorunlar yaşamaya başladı. Moskova saati ile sabah 08:25'de Şeremetyevo havalimanından İstanbul Atatürk havalimanına uçuşu iptal olunan THY, İstanbul'dan akşam TSİ 18:50 Moskova seferini de yapamıyor.

THY'nın haftada dört kez uçuş gerçekleştirdiği Moskova Domededova-İstanbul Sabiha Gökçen seferleri de iptal edildi. THY'nin günlük Moskova-İstanbul arasındaki toplam dört uçuşu böylece ikiye indirilmiş oldu. Sabah saatlerinde Şeremetyevo havalimanına gelerek uçmak isteyen yolcular, seferlerin iptal edilmesi nedeni ile mağdur olurken, THY Rusya temsilciliği otellerde yolcuları ağırlamak zorunda kalıyor. En büyük zorluk da Domodedova'dan otobüsle yolcuların Şeremetyevo havalimanına taşınmasında yaşanıyor. Bir kısım yolcular 10 saat gecikme ile ancak uçuşlarını gerçekleştirebiliyor.

THY'nın uçuş sayılarının azaltılması ile ilgili sorunun Aeroflot'un İstanbul'a üç kez uçmak istemesi ve Uluslararası Atatürk Havalimanı'nda yaşanan yoğunluk nedeni ile istedikleri saatlerin verilememesinden kaynaklandığı belirtilirken, yetkililer net bir açıklama yapmak istemiyor.

THY Rusya Temsilcisi Mefail Deribaş Aeroflot'la her zaman işbirliği içinde olduklarını ve kendilerine Atatürk Havalimanında gerekli kolaylıkların sağlanmasını desteklediklerini söyledi. Deribaş, 'Biz Aeroflot'un Türkiye'ye daha fazla uçmasını destekliyoruz. Ancak bizim hakkımız olan seferlerin iptal edilmesi yolcu mağduriyetine yol açtı. 2-3 gündür yaşadığımız sorunlar, müşterilerimiz açısından prestij kaybına neden oluyor' dedi.

THY'nın iptal edilen seferlerinin yeniden başlaması için Sivil Havacılık Müdürülükleri ve Dışişleri Bakanlıkları nezdinden görüşmeler sürüyor. Bugün sabah saatlerinde uçamayan yolcular için akşam iki sefer yapmayı planlayan THY, Aeroflot'la her zaman mutabakat içinde olduklarına vurgu yapıyor.

AEROFLOT: İSTANBUL'A ÜÇÜNCÜ SEFERLERİMİZ BAŞLADI

Diğer taraftan Aeroflot basın merkezinden Cihan'a yapılan açıklamada Atatürk Havalima'nına üçüncü sefer uçuşları ile ilgili olumlu cevap aldıkları belirtildi. Açıklamada, '31 Ekim'den itibaren günde İstanbul'a üç sefer gerçekleştiriyoruz. Seferler; 10.45 kalkış (iniş saati 13.45), 18.40 kalkış (iniş saati 21.45) ve 22.25 kalkış (iniş saati 01.20) olarak yapılıyor. Herhangi bir sorunumuz yok' ifadeleri yer aldı.

Basın merkezi ayrıca 'Aeroflot'a üçüncü uçuş izni verilmediğinden THY'nin Moskova'daki iki seferi iptal edildi' şeklindeki açıklamayı 'yanlış bilgi' olarak değerlendirdi. Basın merkezinden yetkili iddialar konusunda ise yorumda bulunmak istemedi. Şeremetyova hava limanı da çekim konusunda güvenlik gerekçesi ile izin vermedi.

Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden biri olan THY, Rusya pazarında önemli başarılara imza atıyor. THY Rusya temsilciliği 2005'de 60 bin olan yolcu kapasitesini 2009 sonunda 600 bine çıkarırken, 2010 rakamlarının ise 600 binin üzerinde olmasını bekliyor. İstanbul-Moskova hattında haftanın yedi günü uçan THY, dördü İstanbul biri Antalya olmak üzere günlük sefer sayısını da beşe çıkardı. THY şimdi Moskova-Ankara bağlantısı ile Rusya uçuşlarında hedef büyütüyor. THY, Anadolu Jet'le Moskova-Ankara arasında salı, cuma ve pazar günleri de uçuşlarına başladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde