THY, Bank Asya’dan para çektiğini kabullendi

THY, Bank Asya’dan para çektiğini kabullendi

Bank Asya’nın batırılması operasyonunda bankadan yüklü miktarda mevduat çektiği belirtilen Türk Hava Yolları yaptığı işlemi kabullendi.

THY, Bank Asya’dan para çektiğini kabullendi
16px
24px
16.01.2014 07:45
ABONE OLgoogle

Bank Asya’nın batırılması operasyonunda bankadan yüklü miktarda mevduat çektiği belirtilen Türk Hava Yolları yaptığı işlemi kabullendi. Şirket paraya ihtiyaç olduğu için mevduatını çektiğini açıkladı

Bank Asya’nın batırılması operasyonunda bankadan yüklü miktarda mevduat çektiği belirtilen Türk Hava Yoları yaptığı işlemi kabullendi. Şirketten yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: “Türk Hava Yolları hazine işlemleri Yönetim Kurulu’nun belirlediği prosedürlerle ifa edilmektedir. Belirlenen prosedürler Şirket temsilcileri tarafından özenle uygulanmaktadır.

Hazine işlemleri için hem yurtiçi hem de yurtdışı bankalar ile kredi limitleri, kredibilite ve risk limitleri doğrultusunda çalışılmaktadır. Aralık ayının son haftasında para piyasasında yaşanan dalgalanma sonrasında özellikle döviz kurlarındaki ani yükseliş karşısında Ortaklığımız, kısa dönemli döviz ve TL yükümlülüklerinin ifa edilebilmesi için likiditeye yönelik gerekli aksiyonları almaktadır. Diğer yandan Ortaklığımız mevcut nakdini likiditeyi öncelemek ve işletme sermayesinin gerektirdiği likidite korunmak suretiyle hem günlük hem aylık vadelerle nemalandırılmaktadır.

Geçmişte olduğu gibi Ortaklığımız hem yurtiçinde hem de yurtdışında para piyasasındaki gelişmeler ışığında çalıştığı tüm bankaların kredilibitesini, çalışma esaslarını gözden geçirerek gerekli aksiyonları almaktadır. Alınan kararlar, ticari kurallar çerçevesinde tüm taraflar ile karşılıklı olarak müzakere edilmek suretiyle uygulamaya konulmaktadır. Gerek Yönetim Kurulu gerek Ortaklığımız temsilcileri Ortaklık adına hareket ederken “basiretli bir işadamı” gibi davranmaktadır.

YÖNETİM KURULU KARARI YOK

THY’nin bu açıklamasına karşın, Bank Asya’dan para çekilme konusunun şirketin yönetim kurulu toplantısında gündeme getirilmediği, şirket yönetiminin daha önce aldığı imza yetkisi sayesinde Bank Asya’dan mevduat çekmeye karar verdiği kaydedildi.

Taraf

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde