THKÜ’den bürokratlara haksız akademik ünvan

THKÜ’den bürokratlara haksız akademik ünvan

AKP Ankara 1. Bölgeden aday adayı olmak için istifa eden Ünsal Ban’ın rektörü olduğu Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde skandal iddialar..

THKÜ’den bürokratlara haksız akademik ünvan
16px
24px
26.03.2015 06:19
ABONE OLgoogle
AKP Ankara 1. Bölgeden aday adayı olmak için istifa eden Ünsal Ban’ın rektörü olduğu Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora programlarında bazı isimlere okula devam, ücret ve tez gibi konularda ayrıcalık yapıldığı bunlar arasında bürokratlar ile vekillerinin de olduğu öne sürüldü.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, üç ilde, dört ayrı yerleşkede hizmet veren ve Türkiye’de alanında bir ilk olduğu belirtilen Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde (THKÜ) akademik yüksek lisans ve doktora eğitimi konusundaki iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

BÜROKRATLARA HAKSIZ İNDİRİM

MHP’li vekil, bürokratlar arasında bazı isimlerin THKÜ’nün yüksek lisans ve doktora eğitimine, sınavlarında gerekli puanları almadıkları halde haksız ve hukuksuz bir şekilde okula kabul edildiklerini öne sürdü.

Yeniçeri, bürokratlara lisans ve doktora programı için indirim uygulandığı duyumları aldıklarınıda belirterek, “Bu indirim normal vatandaşa niye uygulanmıyor. Kamu bürokratları kimin talimatıyla bu üniversiteye kabul edilmiştir. Ayrıca bazılarının hiç ücret ödemeden eğitim gördükleri belirtiliyor. Bunlar hangi kamu kuruluşunda görev yapıyor Milli Eğitim Bakanı açıklasın” dedi.

SORU ÖNERGESİ VERDİ

Meclis’e yazılı soru önergesi veren Yeniçeri Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan şu sorularına yanıt vermesini talep etti:

“Üniversite bünyesinde akademik yüksek lisans ve doktora eğitimi alan güncel öğrenci sayısı kaçtır? Mart 2015 itibarı ile bu eğitimi alan kimseler içerisinde kamu bürokrasisinde görevli olanların sayısı nedir? Bu şahıslar kimdir, hangi kuruluşta görevlidir. Yabancı dil ve akademik lisansüstü eğitim sınavlarından kaç puan almışlardır? Yüksek lisans ve doktora için gerekli puanları almadıkları haldehaksız ve hukuksuz bir şekilde yüksek lisans ve doktora programlarına kabul edildikleri iddiası gerçeği yansıtmakta mıdır? Bunları haksız ve hukuksuz bir biçimde buraya kabul eden yetkililer kimlerdir? Akademideki eğitimde devam zorunluluğu var mıdır?bu bürokratların devamsızlığı nedir?

“KAÇ BAKAN VAR”

Kurulduğu günden bugüne kadar Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde akademik yüksek lisans ve doktora eğitimi almış bakan ve milletvekilleri kimlerdir? Bunlar, yabancı dil ve akademik lisansüstü eğitim sınavlarından kaç puan almıştır? Tez vermişler midir? Yüksek lisans ve doktora diploması almış bakan ve milletvekilleri içerisinde okuldan ücretsiz eğitim alanların sayısı kaçtır? YÖK tarafından herhangi bir denetim yapılmakta mıdır?”

Güler Yılmaz/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde