THK planörü düştü: 2 kişi öldü

THK planörü düştü: 2 kişi öldü

Eskişehir'in İnönü ilçesindeki Türk Hava Kurumu Eğitim Merkezi'nde eğitim uçuşu yapan planör, iniş sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle ters dönerek düştü.

THK planörü düştü: 2 kişi öldü
16px
24px
29.06.2011 17:14
ABONE OLgoogle

Planör eğitim pistine düşürken, olayda eğitim pilotu Metin Özbey ile Fehmi Uzunlar hayatını kaybetti.
Türk Hava Kurumu'nun Eskişehir'in İnönü ilçesinde bulunan Eğitim Merkezi'nde görevli eğitim pilotları Metin Özbey ile Fehmi Uzunlar'ın kontrolündeki planör, öğle saatlerinde eğitim uçuşu için havalandı.

Bir süre eğitim uçuşu yapan planör, saat 14.00 sıralarında inişe geçtiği sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle ters dönerek kontrolünü kaybetti. Planör ardından eğitim pisti alanına düştü. Kazada planörün içindeki eğitim pilotlarından Metin Özbey olay yerinde, Fehmi Uzunlar ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Savcı olay yerine gelerek inceleme yaptı.

Türk Hava Kurumu Eskişehir Şube Müdürü Hadi Sandıkçı, çok üzücü bir olay yaşadıklarını ve iki eğitim pilotunun yaşamını yitirdiğini söyledi.

Planörün eğitim uçuşu sonrası inişe geçtiği sırada ters dönerek dengesini kaybedip yere çakıldığını kaydeden Sandıkçı, "Çok üzgünüz. Planör dengesini kaybedip aniden yere düştü. İki arkadaşımızı kaybettik. Konu şu anda savcılığın takibinde. Gerekli çalışmalar yapılıyor." dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde