TGSD Başkanı Şeref Fayat'a TOBB'a önemli görev

TGSD Başkanı Şeref Fayat'a TOBB'a önemli görev

Şeref Fayat, oybirliği ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Hazır Giyim ve Konfeksiyon Meclisi Başkanlığı’na seçildi.

TGSD Başkanı Şeref Fayat'a TOBB'a önemli görev
16px
24px
22.09.2016 13:46
ABONE OLgoogle
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) başkanlığını iki yıla yakın bir süredir devam ettiren Şeref Fayat, oybirliği ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Hazır Giyim ve Konfeksiyon Meclisi Başkanlığı’na seçildi.

Fayat, seçimden sonra yaptığı değerlendirmede kendisini destekleyen herkese teşekkür ederek, sektörün tek aday üzerinde uzlaşmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün üretim, istihdama katkı, ihracat ve ülkeye net döviz kazandırma da öncü rol üstlendiğini vurgulayan Fayat, şunları söyledi:

“Sektörümüzü hem iç pazarda hem de küresel piyasalarda çok daha yukarılara taşıma gibi bir hedefimiz var.  2023 yılında sektörel olarak 60 milyar dolarlık ihracat hedefimiz söz konusu. Bu çok iddialı hedefe ulaşabilmek için tekstil ve hazır giyim yan sanayinde yenilikçi, fonksiyonel, çevreci ürünlerin üretimine ağırlık vermemiz, tasarım ve koleksiyon kapasitemizi geliştirmemiz gerekiyor.  Esnek, yalın, küçük parti üretim alt yapısını oluşturup, yüksek katma değerli, yenilikçi, fonksiyonel-akıllı ürünlerin üretimine yönelmeliyiz. Markalaşma, modern perakende pazarın geliştirilmesi, Türkiye’yi bölgenin moda ve alışveriş merkezi haline getirme çalışmalarımızı hızlandırmalıyız.  Yeni görevimle birlikte sektörü bu hedeflere taşıma sürecinde sorumluluğumun daha da arttığını biliyorum.  Bu bilinçle hazır giyim sanayinin gelişmesi ve küresel pazarlarda daha fazla söz sahibi olabilmesi için her türlü çabayı göstereceğim.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde