TCMB karar metninde dikkat çekici isim

TCMB karar metninde dikkat çekici isim

TCMB karar metninde Ömer Duman PPK üyesi olarak yer aldı

TCMB karar metninde dikkat çekici isim
16px
24px
27.07.2017 15:24
ABONE OLgoogle

TCMB karar metninde Banka Meclisi Üyesi Ömer Duman PPK üyesi olarak yer aldı. 

Toplantıya Katılan Kurul Üyeleri olarak Murat Çetinkaya (Başkan), Ömer Duman, Erkan Kilimci, Emrah Şener, Murat Uysal, Abdullah Yavaş isimleri kaydedildi. 

15 Haziran'da gerçekleştirilen bir önceki toplantıda Para Politikası Kurulu 5 üyeyle kararını vermişti. 

ÖMER DUMAN KİMDİR?

1965 yılında Sivas’ta doğan Ömer Duman, 1988 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünden mezun oldu. 2013 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Yönetimi Yüksek Lisansını tamamladı.

Maliye Bakanlığı Muhasebe Denetmen Yardımcısı, Maliye Bakanlığı Hesap Uzman Yardımcısı, Hesap Uzmanı ve Baş Hesap Uzmanı, Ankara Defterdar Yardımcısı, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Maliye Bakanı Danışmanı, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürü ve Sayıştay Başsavcısı olarak görev yaptı. Akabinde T.C. Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulundu.

Değişik zaman dilimlerinde ikinci görev olarak çeşitli KİT’lerin Yönetim ve Denetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Aynı zamanda 2004-2006 yılları arasında İç Denetim Koordinasyon Kurulu Üyeliği ve 2006-2009 yılları arasında da aynı Kurulun Başkanlığını yaptı.

2008-2011 yılları arasında Uluslararası Devlet Muhasebesi Standartları Kurulu (İnternational Public Sector Accounting Standards Board/IPSASB) üyeliği görevini de yürüttü.

Vergi ve denetimle ilgili yayınlanmış eserleri, değişik dergilerde yayınlanmış çok sayıda yazı ve makaleleri bulunmaktadır.

İngilizce bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.

1 Mayıs 2015-30 Nisan 2017 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Denetleme Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ömer Duman, 24 Nisan 2017 tarihinde yapılan Genel Kurulda Banka Meclisi Üyesi olarak seçilmiş ve 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi olarak görev yapmaktadır.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde