TCMB Başkanı Çetinkaya konuştu: Her oynaklığa tepki veremeyiz

TCMB Başkanı Çetinkaya konuştu: Her oynaklığa tepki veremeyiz

Murat Çetinkaya, para politikasındaki tepkilerine karşı yapılan eleştirilere "Para politikası duruşunun bu oynaklıklara birebir karşılık vermesini beklemek doğru değil" diyerek cevap verdi.

TCMB Başkanı Çetinkaya konuştu: Her oynaklığa tepki veremeyiz
16px
24px
24.02.2018 11:06
ABONE OLgoogle

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, para politikasındaki tepkilerine karşı yapılan eleştirilere "Para politikası duruşunun bu oynaklıklara birebir karşılık vermesini beklemek doğru değil" diyerek cevap verdi.

Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre Çetinkaya, para politikasına yönelik eleştirilere şu ifadelerle yanıt verdi:

"Gerekli tepkiyi gereken ölçüde veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Konjonktür gereği, dönem dönem piyasa dalgalanmaları yaşanıyor. Para politikası duruşunun bu oynaklıklara bire bir karşılık vermesini beklemek doğru değil. Orta vadede enflasyon görünümünü etkileyen bütün unsurları bir arada değerlendirip, ana trendleri analiz ederek, gerekli tepkiyi veriyoruz. Dolayısıyla, yaşanan gelişmelerin etkilerini, kaynaklandığı faktörleri ve risk unsurlarını değerlendirip ona göre adım atmak esas. Özellikle orta ve uzun vadede fiyatlama davranışları üzerindeki olası etkileri dikkate almak önemli. Bu doğrultuda kademeli, öngörülebilir, net ve kararlı bir yaklaşım kalıcı sonuçlar almak açısından daha etkili olacaktır. Para politikası kararlarını bu perspektiften değerlendirmek gerekiyor."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde