TCDD’nin tarihi binası Medipol Üniversitesi’ne verildi

TCDD’nin tarihi binası Medipol Üniversitesi’ne verildi

Ankara Tren Garı kampüsü içerisinde bulunan ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Misafirhanesi olarak kullanılan tarihi binanın Medipol Üniversitesi’ne verildiği ortaya çıktı.

TCDD’nin tarihi binası Medipol Üniversitesi’ne verildi
16px
24px
27.07.2019 10:11
ABONE OLgoogle

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, 1928 yılında inşa edilen, içinde tescilli kültür varlığı olan müzenin de bulunduğu TCDD ikinci bölge binası, kreş, lojmanlar, Sanat Galerisi ve Ankara Misafirhanesi ile birlikte devredildi.

Devredilen alanın ve binaların Gazi Üniversitesi’nden bölünerek kurulan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne verileceği iddia edilmişti.

Ancak daha sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu bilinen 2018 yılında kurulan Ankara Medipol Üniversitesi’ne verildi. Ankara Garı yerleşkesi Sağlık Bakanı'nın Medipol Üniversitesi’ne mi verildi?

‘Peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz’

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Basın Yayın Sekreteri Ahmet Eroğlu, bu planın ne kamusal ne de toplumsal bir fayda sağlayacağını belirtti.

Bu alanların aslına uygun şekilde ulaşım amaçlı kullanılması gerektiğini vurgulayan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Vakit çok geç olmadan, TCDD yönetimini bu yanlış karardan dönmeye çağırıyoruz. Bizler işimize, işyerlerimize sahip çıkmaya sonuna kadar devam edeceğiz. İşyerlerimizin peşkeş çekilmesine sessiz kalmayacağız. Bu yer toplumsal hafızanın önemli bir parçasıdır. Bu yerin devri demiryolunun geleceğine vurulmuş büyük darbe olacaktır.”  Medipol Hastenesi’ne bir imar kıyağı daha Eğitim için Medipol'a verilmiş Hükümetten Medipol'e bir kıyak daha

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde