TAV'a şok! Malezyalılar Sabiha Gökçen’in tümünü alıyor

TAV'a şok! Malezyalılar Sabiha Gökçen’in tümünü alıyor

Malaysia Airports Sabiha Gökçen’in geri kalan yüzde 40 hissesini de satın alarak bütününe sahip olmayı planlıyor.

TAV'a şok! Malezyalılar Sabiha Gökçen’in tümünü alıyor
16px
24px
20.10.2014 11:59
ABONE OLgoogle

Halen Sabiha Gökçen’in yüzde 60’ına sahip olan Malaysia Airports, geri kalan hisseyi Limak Holding’in elinden almak için öncelikli satın alma hakkını kullanacak.

Blooomberg’te yer alan habere göre, şirket Atatürk Havalimanı’nın işletmecisi TAV Havalimanları Holding’in 364 milyon dolar tutarındaki teklifine eşdeğer bir öneri için söz konusu hakkını kullanmak üzere yarına kadar süreye sahip.

Sabiha Gökçen Avrupa’daki en hızlı büyüyen yolcu sayısıyla yatırımcıların gözdesi konumunda. 

Sabiha Gökçen CEO’su Gökhan Buğday’ın açıklamalarına göre, Sabiha Gökçen’de yolcu trafiği sayısı 2013 yılında 19 milyonken, bu yılın genelinde 24 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor .

Malaysian Airports Aralık ayında, 225 milyon euro ödeyerek Sabiha Gökçen’deki payını yüzde 60’a çıkarmıştı.

TAV YÜZDE 80'İNİNİ ALDIĞINI DUYURMUŞTU

TAV Havalimanları Holding, 15 Eylül 2014 tarihinde Sabiha Gökçen Havalimanı'ın yüzde 80 hissesini satın aldığını duyurmuştu.
 
TAV Havalimanları Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Sabiha Gökçen Havaliman'ında Limak'a ve İSG'ye ait olan toplam yüzde 80'lİk payı, toplam en çok 285 milyon euro karşılığında devralmak için hisse alım sözleşmesi imzaladığını açıklamıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde