TAV'a 65 milyon dolarlık Gürcistan şoku

TAV'a 65 milyon dolarlık Gürcistan şoku

TAV Havalimanları Holding'in yüzde 76 paya sahip olduğu TAV Urban Georgia LLC'de 65 milyon dolarlık şok

TAV'a 65 milyon dolarlık Gürcistan şoku
16px
24px
08.01.2013 22:51
ABONE OLgoogle

TAV Havalimanları Holding'in yüzde 76 paya sahip olduğu TAV Urban Georgia LLC tarafından işletilen Tiflis Uluslararası Havalimanı'nda kullanımda olmayan ikinci pistin 65 milyon dolarlık yatırımla yeniden inşaası anlaşması karşılıklı olarak fesedildi.

TAV Havalimanları'ndan KAP'a yapılan açıklamada, daha önce yapılan anlaşma kapsamında yapımı yeniden gerçekleşecek pist için 65 milyon dolarlık yatırım karşılığında TAV Urban Georgia'nın Şubat 2027'ye kadar olan işletme süresinin, Yap-İşlet-Devret sözleşmesi kapsamında 10 yıl 9 ay süreyle, 8 Kasım 2037'ye kadar uzaması konusunda tarafların anlaşmaya vardığı duyurusu hatırlatıldı.

Açıklamada, Gürcistan'da 2012 yılı Ekim başında yapılan seçimle iktidara gelen yeni hükümetin pist inşaatının yerel idare tarafından ifa edilmesine, inşaat ile ilgili finansmanın Gürcistan Finans Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı desteği ile hükümet tarafından yerine getirilmesine ve TAV Urban Georgia ile önceki hükümet döneminde 2012 yılı Ağustos ayında imzalanan anlaşmanın şartları taraflarca karşılıklı olarak mutabakata varılmak suretiyle sona erdirilmesine karar verildiği kaydedildi.

TAV Urban Georgia'nın Yap-İşlet-Devret sözleşmesi gereğince işletme hakkı Şubat 2027'ye kadar sürmeye devam edecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde