TAV, Kuzey Avrupa'da büyüyor

TAV, Kuzey Avrupa'da büyüyor

Letonya'nın başkentinde Riga Havalimanı'nda duty free, yiyecek içecek ve yer hizmetlerini üstlenen TAV Havalimanları tarafından 2 milyon avro yatırımla yenilenen mağazalar açıldı.

TAV, Kuzey Avrupa'da büyüyor
16px
24px
19.05.2011 12:36
ABONE OLgoogle

     TAV Havalimanları'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, düzenlenen törene Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Letonya Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Anrijs Matiss ve TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın katıldı. 

     Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aka, törende yaptığı konuşmada, TAV'ın yatırımıyla oluşan bu projenin Türkiye ve Letonya arasındaki ilişkileri daha da geliştireceğine inandıklarını ifade ederek, TAV Havalimanları'nın, işlettiği hava limanları ile uluslararası platformda da kazandığı bilgi birikimi ve tecrübesini Riga Havalimanı'nda üstlendiği duty free, yiyecek içecek ve yer hizmetleri operasyonları ile sürdüreceğini kaydetti. 

     Letonya Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Matiss de gerçekleştirilen yatırım ve ülke ekonomisine sağladığı katma değer nedeniyle TAV'a teşekkür ederek, TAV Havalimanları'nın gerçekleştirdiği çalışmalarla Riga Havalimanı'nın, Letonya'nın modern yüzünü tüm dünyaya gösterecek şekilde geliştiğini, iki ülke arasında ilişkilerin sıkılaştığı bir döneme denk gelen bu işbirliğinden son derece memnuniyet duyduklarını ve TAV'ın küresel ölçekte edindiği birikimin Riga Havalimanı'nı daha ileriye taşıyacağından şüphe duymadıklarını belirtti. 

     TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın ise Güney Avrupa, İskandinavya ve Rusya'nın kesişim noktasında bulunan Riga Havalimanı'ndaki faaliyetlerine büyük önem verdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti: 

     ''Küresel finans krizine rağmen artan yolcu sayısıyla önemini kanıtlayan Letonya'nın başkenti Riga'nın Kuzey Avrupa'nın en önemli uçuş merkezlerinden biri olması yolunda tüm bilgi birikimi ve hizmet kalitemizi aktarıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz her ülkede olduğu gibi Letonya'da da istihdam yaratarak ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Bugün yeniden düzenleyerek hizmete açtığımız mağazamızın, gelecekte Letonya'nın havalimanı işletmeciliğine sağlayacağımız katma değerin kanıtı olmasını istiyoruz.'' 

     Açıklamaya göre, Letonya'nın başkentinde bulunan TAV Latvia'nın resmi temsilciliği açılışı da gerçekleşti. 

     Havalimanındaki ticari alanların kiralanması ve duty free alanının işletmesi amacıyla TAV Havalimanları Holding ve SJSC Riga Uluslararası Havalimanı arasındaki işbirliği anlaşması 30 Eylül 2010'da imzalanmıştı. Duty free alanlarının yenilenmesine Ocak 2011 yılında başlanmıştı. Dünya markalarını yolcularla buluşturan mağazaların yer aldığı 4 bin 650 metrekarelik büyüklüğe sahip alanda 100'den fazla istihdam yaratılacak. TAV Latvia, bu ticari alan yönetim sözleşmesiyle Riga Havalimanı'nın en önemli müşterisi oldu. Duty free mağazalarını TAV Havalimanları iştiraki olan ATÜ işletiyor. 

     TAV Havalimanları Riga'da duty free'nin yanı sıra, iştiraki olan HAVAŞ'ın yüzde 50 ortaklığı bulunan North Hub Services (NHS) aracılığıyla yer hizmetleri sunuyor. NHS, 370 kişiye istihdam sağladığı Riga'nın yanı sıra Helsinki ve yakında da Stockholm'de faaliyet gösterecek. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde