Süzer’in güneşe yolculuğu başladı

Süzer’in güneşe yolculuğu başladı

Süzer Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Serhan Süzer, güneş enerjisi alanında ciddi bir yatırıma hazırlanıyor.

Süzer’in güneşe yolculuğu başladı
16px
24px
07.01.2012 09:47
ABONE OLgoogle

Süzer Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Serhan Süzer, güneş enerjisi alanında ciddi bir yatırıma hazırlanıyor. Süzer, yenilenebilir enerji çalışmalarıyla tanınan eski petrolcü Oğuz Çapan’la geçen ay ortak oldu ve ‘HSE Hitit Solar Enerji’ adlı bir şirket kurdu.

Pizza Hut ve Kentucky Fried Chicken’ın Türkiye işletmecisi Turkent’in CEO’luğundan ayrılma kararı alan Serhan Süzer, artık vaktini güneş enerjisiyle değerlendirecek. 40 yıl ABD’de yaşayan Oğuz Çapan, 2008 yılında da Zorlu Holding’in patronu Ahmet Nazif Zorlu ile ortak olarak ‘Hitit Solar Enerji’ adlı bir şirket kurmuş ancak geçen yıl Zorlu şirket yönetiminden ayrılmıştı.

Kosta Rika Fahri Konsolosu

Çapan ve Süzer’in yeni şirketinin adı da Hitit Güneşi’nden geliyor. Güneşten enerji elde etmek şimdilik biraz pahalı olarak görülse de yenilenebilir enerji teknolojileri giderek ilerliyor.

ABD’de Kaliforniya’da ve İspanya’da yoğun biçimde kullanılan bu sistemde parabolik çanaklarla güneş gün boyu takip ediliyor, güneş ışığına odaklanan çanaklar yardımıyla buhar elde ediliyor. Buhardan da elektrik üretiliyor. Bu arada Serhan Süzer aynı zamanda Kosta Rika Fahri Konsolosu.

GAZ İŞİ DE YAPIYOR

Süzer Grubu’nun enerji alanında bir diğer yatırımı daha var. Grubun yüzde 63 hissedarı olduğu Bagdaş Doğalgaz Dağıtım şirketi Türkiye’nin ilk özel gaz dağıtım şirketi olarak biliniyor. Şirket İstanbul Bahçeşehir’de 7300 aboneye doğalgaz dağıtımı yapıyor.

Serkan Arman/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde