Süzer’in Miami'deki şirketini hangi ünlü kadın satın alıyor?

Süzer’in Miami'deki şirketini hangi ünlü kadın satın alıyor?

ABD’de Türk yatırımcıların en gözde bölgesi olarak biliniyor Miami.

Süzer’in Miami'deki şirketini hangi ünlü kadın satın alıyor?
16px
24px
22.03.2017 08:02
ABONE OLgoogle

ABD’de Türk yatırımcıların en gözde bölgesi olarak biliniyor Miami. Koç Grubu’ndan Okan Holding’e birçok Türk şirket burada yatırım yaparken, konut sahibi olmak için de bu bölgeyi tercih ediyor.

Gayrimenkul alanında da Türk şirketleri için bu bölge ilgi uyandırmaya başladı. Onlardan biri de ABD merkezli ASSR Capital ile iki Türk patronunun yaptığı projeydi.

2015’te ilk kez vitrine çıkan okyanus kenarındaki projenin 90 milyon dolara mal olması planlanıyordu. Projenin Türk ortakları ise İstanbul’daki Ritz-Carlton Oteli’nin sahibi Süzer Grubu ile Dedeman Ailesi’nden Özlem Önal’dı.

Giden gidene: Koç, Süzer, Bayraktar ...

Ancak geçen hafta bir gelişme yaşandı ve Süzer Grubu projeden ayrıldı. Süzer, Dedeman Otelleri’nin kurucusu Kemal Dedeman’ın kızı Özlem Önal’a payını devretme kararı aldı.

150 bin metrekarelik alanda yapılacak

Surfside adıyla hayata geçecek projeden bahsetmekte fayda var. 12 katlı bina 16 farklı bölümden oluşacak. Ünlü mimar Antonio Citterio tarafından tasarlanan bina 150 bin metrekarelik bir projenin ana yapısını oluşturacak.

Projede; ofisler, dinlenme alanları, mağazalar da yer alacak. Dairelerin mobilyaları proje dahilinde olacak ve dayalı-döşeli sahiplerine teslim edilecek. Projedeki ASSR ise Türk iş dünyasının yakından tanıdığı bir grup. Doğuş Holding’le de ortak proje üreten şirketin merkezi ise İsrail.

Şirketin kurucuları ve sahipleri ise Alex Sapir ve Rotem Rosen. Şirketin isimleri de bu iki iş adamının baş harflerinden oluşuyor. ASSR, Süzer Grubu’yla da New York'un en eski yapılarından birini satın aldı. Süzer, binayı ASSR Capital'in işbirliğinde 18.5 milyon dolara almıştı.

Kerim Ülker/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde