Süzer finansa geri dönüyor

Süzer finansa geri dönüyor

Süzer Grup, krize rağmen yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. İşte o yeni sayfa...

Süzer finansa geri dönüyor
16px
24px
22.03.2009 10:25
ABONE OLgoogle

TMSF'ye borçlarını ödeyen ve Kentbank'a el konma sürecinde yönetim zaafiyeti olmadığına dair karar çıkartan Süzer Grup, krize rağmen yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Rusya ve özellikle Körfez bölgesinden ortak yatırım teklifleri geldiğini belirten Süzer Grup İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Baran Süzer, “Ortak şirket kuralım, arazi alıp proje üretelim teklifleri karşısında kanımız kaynıyor diyebilirim” dedi.

ÇIKIŞ İÇİN SONBAHARI BEKLİYOR

Şu anda hiçbir borçlarının bulunmadığını ve yaklaşık 1 milyar TL'lik varlığa sahip olduklarını belirten Süzer, grup dışında tamamen finansal yatırım yapacak bir finans holdingi kuracaklarını söyledi. Mevcut leasing ve faktoring şirketini yeni kurulacak holding bünyesine alacaklarını belirten Süzer, menkul değerler şirketi ve tüketici finansmanı yapacak kurumlarla yelpazeyi genişleteceklerini anlattı.

SİGORTACILIKTAN ÇIKTIK

Holdingin ismi ve logosuyla ilgili çalışmaların yapıldığını belirten Süzer, holding bünyesinde bir de yatırım bankası olacağını vurguladı. Sigortacılıktan çıktıklarını hatırlatan Süzer, yurtdışında kurulacak Yatırım Bankası'nı ilerleyen süreçte Mevduat Bankası'nın izleyeceğini kaydetti.

İbre Türkiye'den yana döndü

Lehman Brothers'ın kötü bir örnek olduğunu dile getiren Süzer, “Lehman, yatırım bankacılığı dışında her şey yapıyordu. Şirket evlendirme, birleştirme ve danışmanlık gibi işleri yapması gerekirken sigortacılık işlerine girdi. Biz gerçekte yapılması gerekenleri yapacağız” dedi. Yaz durgunluğundan sonra kriz psikolojisinin değişeceğini ve ibrelerin Türkiye'den yana olduğunu anlatan Süzer, “Türkiye için sonbaharda durum değişecek diye düşünüyorum. Dünyada dengeler değişiyor. Körfez parasını batıda batırdı. Buna rağmen kendilerine ayrımcılık ve ırkçılık yapılıyor. Buralardan Türkiye'ye kaynak gelmesi daha olası bir durum. Türk yatırımcılar bu coğrafyalarda yatırım yaparken batılılara göre daha avantajlı olabiliyorlar" dedi.

Finans için önce itibar!

“Yaşanan süreçle itibarımızı koruduk” diyen Baran Süzer, şöyle devam etti: “Bankacılık çok önemli bir sektör. Bankacılık yapabilmeniz için sırf paranızın olması veya bu işi iyi bilmeniz yeterli değil. Burada itibar en önde geliyor. Finans sektöründe iş yapacak birisinin itibarlı olması gerekiyor. Biz o kısmı hallettik.” 1977 doğumlu olan ve 2001 krizinde ikizi Serhan Süzer'le işe dahil olduğunu anlatan Baran Süzer, “Krizde işe başladığımız için babam bize 'Kötü hava şartı helikopter pilotu' diyor” diye konuştu.

Şükrullah Dolu/Yeni Şafak

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde