Süzer'den ilginç ''4 Milyar Dolar istiyor'' açıklaması

Süzer'den ilginç ''4 Milyar Dolar istiyor'' açıklaması

Türkiye aleyhine AİHM'e 4.1 Milyar Dolarlık dava açan Süzer'den ilginç açıklama...

Süzer'den ilginç ''4 Milyar Dolar istiyor'' açıklaması
16px
24px
09.08.2012 15:40
ABONE OLgoogle

Kasım 2000 ve Şubat 2001 Krizi’nde bankalarına el konulan iki ünlü bankacı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) Türkiye aleyhine 5 milyar dolarlık tazminat davası açtı. Bunlardan Kentbank’ın sahibi Mustafa Süzer, 4.1 milyar dolar talep etti. Süzer Ailesi 2011 yılında mağduriyetlerinin halen devam ettiğini belirterek, tazminat tutarını 480 milyon dolardan 4.1 milyar dolara çıkardı. Yani aradan geçen 5 yılda Süzerlerin devletten talep ettiği tutar 9 kat arttı.

Grup, basında çıkan haberler üzerine ilginç bir açıklama yaptı. İşte o açıklama..

09.08.2012 tarihindeçeşitli medya organlarında yer alan Avrupa İnsan HaklarıMahkemesi’nde (AİHM) Kentbank hakkında açtığımız davayailişkin haberlere yönelik Süzer Grubu olarak siz değerli medyamensuplarını bilgilendirme ihtiyacı hissetmişbulunmaktayız.
 
Süzer Grubu olarakTürkiye Cumhuriyeti Devleti’nden herhangi bir maddi tazminatbeklentisi içerisinde kesinlikle değiliz. AİHM’degörülmekte olan davada Süzer Grubu esas itibariyle tazminatdeğil, bankasının iadesini istemektedir. Dava içeriğindekitutarlar ise bilirkişiler tarafından tespit edilen rakamlardır. Ancakyinelemek isteriz ki talebimiz, dava dilekçesinde de belirttiğimizüzere, tazminat değil Kentbank’ın ve itibarımızın iadesidoğrultusundadır.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde