Suzan Sabancı'nın tatilini geçirdiği manastır

Suzan Sabancı'nın tatilini geçirdiği manastır

Eski Rum evleri, Arnavut kaldırımları, sahildeki balık restoranlarıyla ünlü Cunda adası, Suzan Sabancı Dinçer - Haluk Dinçer için vazgeçilmez yer

Suzan Sabancı'nın tatilini geçirdiği manastır
16px
24px
16.07.2013 10:29
ABONE OLgoogle

Eski Rum evleri, Arnavut kaldırımları, sahildeki balık restoranlarıyla ünlü Cunda adası, Suzan Sabancı Dinçer - Haluk Dinçer için vazgeçilmez tatil yöresi. Çiftin her detayıyla aylarca uğraşarak restore ettirdiği Ayışığı manastırı ise dünyaca ünlü isimlerin buluştuğu bir mekâna dönüştü

Ülkenin en büyük şirketlerini, bankalarını yönetmek, birbirinden apayrı konuları aynı anda düşünebilmeyi, onları en iyi şekilde kurgulayabilmeyi, kısacası çoklu zekayı gerektiriyor. Bir süre sonra öyle bir an geliyor ki bu isimler sadece “iş”te değil, yaşamın her alanında çoklu zekâlarını kullanıyor.

 Örneğin zaman buldukça kentten kaçıp kendileriyle baş başa kalmak için aldıkları bir gayrimenkul, tüm dünyanın ilgisini çeken bir mimari harikasına dönüşebiliyor. Ya da hobi olarak başladıkları bir üretim dünyanın dört bir yanından seçkinlerin mutfaklarında baş köşeye yerleşebiliyor. Bugünkü öykümüzün kahramanı işte böyle bir isim: Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer.

Uluslararası organizasyon

 Eşi Haluk Dinçer ile birlikte Cunda’da bulunan tarihi Ayışığı manastırıyla aylarca uğraşarak görenlerin hayran kaldığı bir mekan yaratan Suzan Sabancı Dinçer yurtdışından gelen misafirlerini burada ağırlıyor.  Akbank’ın son Danışma Kurulu toplantısı adada yapıldı. Suzan Sabancı Dinçer, Joseph Ackerman, Sir Win Bischoff ve Lord Nicholas Stern gibi önemli misafirleri Cunda’da ağırladı ve düzenlenen gezilerle bölgenin tanıtımına önemli katkı sağladı.

Manastır için kitap hazırlattı

Bu arada, Yunanistan eski Başbakanı Mitsotakis Ailesi, eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis özellikle manastıra ilk gelenlerden. Cunda ve manastır bu kapsamda Türk-Yunan dostluk ilişkilerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Çift manastırın tarihini, yapılan restorasyon çalışmalarını içeren muazzam bir kitap hazırlattı. Yrd. Doç. Dr. İpek Akpınar editörlüğünde hazırlanan, manastırın yanı sıra tüm bölgenin tarihini, kültür zenginliklerini de kapsayan kitap uluslararası platformlarda görev alan önemli isimlere gönderildi.

 Bu arada Londra da Suzan Hanım için vazgeçilmez şehirlerden. Yapabildiği kısa tatillerin bir bölümünü Londra’da geçiriyor. Başta galeriler olmak üzere kültür aktivitelerinde çocukları ve eşiyle birlikte vakit geçirmekten hoşlanıyor. 

Joseph Ackerman, Sir Win Bischoff ve Lord Nicholas Stern gibi kendi alanında dünyanın en önde gelen uzmanlarından oluşan Akbank Danışma Kurulu’nun son toplantısı Cunda Adası’ndaki Ayışığı Manastırı’nda yapıldı.

ÂŞIKLAR TEPESİ’NDE GÜNBATIMI KEYFİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda’da, mübadele öncesinden, Rum Ortodoks cemaatinden kalma birçok kilise ve manastır var.

 Adaya yolunuz düşerse sembol yapılardan Âşıklar Tepesi’ne çıkıp günbatımını mutlaka görün. Arnavut kaldırımı sokaklarında yürüyüp eski Rum evlerine bakarken kendinize doğru içsel bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

 Adanın Rum döneminden kalma bazilika tipindeki kiliseleri görülmeye değer.

ARMAĞANI ZEYTİNYAĞI

 Suzan Sabancı Dinçer sadece manastıra değil, zeytin ağaçlarına da yeniden hayat verdi. Dile kolay manastırın bahçesinde yer alan 2 bin 850 zeytin ağacı korunma sınırına gelmişti. Bakıma  alınan ağaçlardan elde edilen ilk mahsul, Cundalık zeytinyağının özellikle yurtdışında tanıtımına katkı sağlamak için dağıtıldı. Suzan Hanım kendisi bizzat bu özel zeytinyağlarının yurtiçi ve yurtdışından bankacılık, finans ve iş çevrelerinin önde gelen temsilcilerine ve binin üzerinde Akbank yöneticisine dağıtımını sağladı.

Songül Hatısaru/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde