Suzan Dinçer: Hayırlı olsun

Suzan Dinçer: Hayırlı olsun

Dinçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın IMF ile anlaşma sinyali vermesini değerlendirirken ve “Hayırlı olsun” dedi.

Suzan Dinçer: Hayırlı olsun
16px
24px
11.01.2010 20:06
ABONE OLgoogle

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın IMF ile anlaşma sinyali vermesini değerlendirirken ve “Hayırlı olsun” dedi.

İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dinçer, anlaşma konusunda çok iyi bir zamanlama yaşandığını belirtti. Dinçer, “Başbakan'ın söylediklerinden bu konuda bir ilerleme olduğu görülüyor. Ülkemiz için hayırlısı olsun diyorum” şeklinde konuşurken, kredi miktarı konusunda bir bilgisi olmadığını ifade etti. Dinçer, “Eminim ki iyi bir şekilde anlaşma yapılmıştır” diye konuştu.

Sabancı Holding CEO'su Ahmet Dördüncü ise IMF anlaşması beklentilerine yönelik olarak, yeni bir stand-by anlaşmasının dövize, büyümeye ve kredi faizlerine etkisi olacağını düşündüğünü söyledi. Dördüncü şöyle devam etti:

“Hükümet bir şey yapıyorsa doğru yapıyordur. Böyle bir anlaşmanın dövize etkisi olur diye düşünüyorum. Kredi faiz oranlarına etkisi olur diye düşünüyorum. Büyümeye olumlu etkisi olacağını söylüyorlar. Ama bakmak lazım.”
Bir gazetecinin “Senaryonuzu IMF anlaşmasına göre yaptınız?” sorusuna Dördüncü, “Hayır” yanıtı verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde