Suya 14 TL isteyen restorandan ilginç açıklama

Suya 14 TL isteyen restorandan ilginç açıklama

Bodrum'da 50 TL'lik lahmacundan sonra Ankara'da 14 TL'lik su...

Suya 14 TL isteyen restorandan ilginç açıklama
16px
24px
22.08.2016 17:18
ABONE OLgoogle
Ankara Bahçelievler'de bir kafede hesabı isteyen bir kişi iddiaya göre 33 cc'lik suya 14 TL yazıldığını görünce itiraz etti. İtiraz sonucunda suyun fiyatı 4 TL'ye düşürüldü. Ardından sosyal medyada 'bir su 14 TL olur mu?' tartışması başladı.

Sosyal medya bu hesapla ikiye bölündü… Ekşi Sözlük’te dün açılan ‘bir şişe suya 14 lira istemek’ başlığı altındaki gönderiyi kullanıcılar yorum yağmuruna tuttu.

Ankara Bahçelievler’de bir kafeye giden müşteri hesabı isteyince 14 TL gelen su faturası karşısında şaşkına döndü. İddiaya göre faturaya itiraz edince kişiye “Hafta sonları alkolsüz içecekler bira fiyatında hesaplanır” cevabı verildi. Bunun üzerine suya 14 TL ödemesi istenen kişi mekan yetkililerinin oluruyla suya 4 TL ödedi.

EVDE 4 TON SU KULLANILIR

Ankara’da 1 ton su için 3.47 TL ödeniyor. Sosyal medyadaki iddia doğruysa söz konusu mekandaki su fiyatına evlerde 4 ton su kullanılabilir. (atık su bedeli hariç)

İŞTE İDDİALARIN YER ALDIĞI O PAYLAŞIM

BİR SU 14 TL OLABİLİR Mİ?


5362 sayılı kanun gereği ücret tarifeleri esnaf odaları ve valilik tarafından kurulan ortak komisyonla belirlenir. İlgili mevzuat gereği tavan fiyatı aşan işletmelere zabıta ekipleri aracılığıyla ceza kesiliyor.



TELEFONLA ARAYIP ‘SU KAÇ PARA’ DİYE SORUYORLAR

Ankara'da bir sudan 14 lira hesap istenildiği öne sürülen restoranın yetkilisi olayı doğrulayarak bir yanlış anlaşılma olduğunu ve düzeltildiğini belirtti. Restoran yetkilisi bu olay yüzünden insanların kendilerini arayarak su fiyatı sorduklarını söyledi.

Ankara’da bir su için 14 lira hesap istenilen restorana Sozcu.com.tr ulaştı. Olayın tamamiyle yanlışlık olduğunu belirten mekan yetkilisi, hafta sonları canlı müzik sırasında alkollü ya da alkolsüz sipariş edilen tüm içeceklerin tek fiyattan satıldığını belirtti.

Garsonun yanlış anlaması ile canlı müzik prosedürünü işlettiğini ifade eden yetkili, hatanın anlaşılması üzerine hemen düzelttiklerini ve müşteriden 4 lira aldıklarını belirterek şunları söyledi.

“Hafta sonları canlı müzik prosedürümüz bellidir. Bu durum menümüzde de yer almaktadır. Canlı müzik sırasında müşteri alkol de alsa, su da içse, portakal suyu da içse 14 lira yazılır. Bu durum bir çay ısmarlayıp canlı müzik sırasında 3 saat boyunca başka bir şey sipariş etmeyen müşterilere yönelik bir önlemdir. Sonuçta bu müessesede 20 kişi çalışmaktadır. Müşteriler dilerlerse bu fiyata alkol de söyleyebilir. Ancak diğer zamanlarda su 4 liradır ve garson arkadaşımız bir yanlış anlaşılma üzerine canlı müzik fiyatını yazmıştır. Biz hatayı hemen düzelttik. Ancak durumun sosyal medyaya düşmesini önleyemedik.”

Olaydan sonra birçok kişinin kendilerini bu nedenle rahatsız ettiklerini ifade eden restorandan bir yetkilisi “İşletmemizi bu sebeple birçok kişi arayıp “sizde su ne kadar” diye soruyor. 4 lira cevabını alınca “biz gelip bir şişe su açtıracaktık” diye dalga geçip kapatıyorlar. Sektör zaten çok kötü durumda. İşletme bu yüzden zarar gördü. Biz de durumdan mağdur olduk” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Ankara Bahçelievler’de bir kafeye giden müşteri hesabı isteyince 14 TL gelen su faturasını görünce olayı sosyal medyaya taşımıştı.

EKŞİ SÖZLÜK’TE YER ALAN YORUMLARDAN BAZILARI

suyu pahalı satıyomuş. ee? gitme mekana, içme suyu. ne zırlıyon?- would you like some company

işletme politikasıdır, giden gider, gitmeyen gitmez. mekan sahibinin bir bildiği vardır mutlaka. imza kampanyası başlatıp 5 liraya mı düşürelim fiyatı, ne yapalım?-beta karotensel uyum

bu gibi mekanları ayakta tutanlar yine sizin gibi enayiler. kusura bakmayın. 4 lira verince de bir rahatlama gelmiş. ohh miss-such a good idea

türkiye’nin en lüks restoranlarında bile böyle bir su fiyatı yok (ithal edilmiş bazı özel sular dışında, onlar da büyükçe oluyor). 14 liralık suyu normal bulup beğenmeyen gitmesin diyen gerizekalının tekidir.– vinyl
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde