Suudilerden İstanbul'a 500 milyon dolarlık konut yatırımı

Suudilerden İstanbul'a 500 milyon dolarlık konut yatırımı

Suudi Arabistan merkezli Akzirve Gayrimenkul İstanbul'da yaklaşık 500 milyon dolar inşaat maliyetiyle iki gayrimenkul projesi yatırımı yapacak.

Suudilerden İstanbul'a 500 milyon dolarlık konut yatırımı
16px
24px
29.04.2016 11:27
ABONE OLgoogle
Suudi Arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesindeki Akzirve Gayrimenkul'ün CEO'su İbrahim Maasfeh, İstanbul'da yaklaşık 500 milyon dolar inşaat maliyetiyle iki gayrimenkul projesi yatırımı yapacaklarını; projelerdeki toplam gelir beklentilerinin ise 1.25 milyar dolar olduğunu söyledi.

Akzirve Gayrimenkul'ün önümüzdeki dönem yatırım planları ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Maasfeh, "Grup olarak gayrimenkul de dahil Türkiye'de çeşitli yatırımlarımız vardı. Ancak artık gayrimenkul sektöründe geliştirici olarak da yer almak istedik" dedi ve ekledi:

BAHÇEŞEHİR VE ZEYTİNBURNU'NDA

"İstanbul'da Bahçeşehir ve Zeytinburnu'nda iki projeye yatırım yapıyoruz. İki projenin toplam inşaat maliyeti 500 milyon dolar olacak. Bahçeşehir projemizden 500 milyon dolar, Zeytinburnu projemizden ise 750 milyon dolar gelir bekliyoruz" dedi.

Suudi Arabistan'daki ana şirketlerinin uzun yıllardır Türkiye'de başka alanlarda faaliyet gösterdiğini belirten Maasfeh, bu nedenle Türkiye'de arsa stoklarının olduğunu söyledi.

Bu nedenle arsa maliyetini inşaat maliyetinin dışında tuttuklarını belirten Maasfeh, "Bahçeşehir arsamızı 2011'de almıştık. Bu arsanın bugünkü değeri 120 milyon dolar. Zeytinburnu'ndaki arsa maliyetimiz ise 250 milyon dolar" diye konuştu.

Maasfeh'in verdiği bilgiye göre, Bahçeşehir projesi yaklaşık 2,600; Zeytinburnu projesi de yaklaşık 1,850 konut ve ticari alanlardan oluşacak.

Yatırımları bağlı oldukları ana şirket vasıtasıyla finanse edeceklerini söyleyen Maasfeh, konut alıcılarını da banka kredisine yönlendirmek yerine direkt olarak kendilerinin taksitlendirme imkanı sunacaklarını söyledi.

'YATIRIMLARA DEVAM EDECEĞİZ'

Geliştirecekleri diğer projeler için de hazırlıklara devam ettiklerini belirten Maasfeh, "Antalya'da arazilerimiz var. İstanbul'da da 2-3 arazi üzerinde daha çalışıyoruz. 2016'nın ikinci yarısında yeni yatırımlara devam edeceğiz. Tercihimiz özellikle İstanbul olacak" diye konuştu.

Maasfeh, önümüzdeki dönem planları kapsamında ayrıca Hadımköy'de de 200 milyon lira civarı yatırımla lojistik ve depolama alanı geliştireceklerini söyledi.

'TÜRKİYE GÜVENLİ BİR LİMAN'

Gayrimenkul sektörüne yatırım kararları ile ilgili olarak da Maasfeh, "Türkiye'de son dönemdeki ekonomik istikrarı gördük. Güvenli bir liman. Gayrimenkulde de büyüme potansiyeli var" dedi ve ekledi:

"Sektörde bazı bölgelerde yavaşlama var. Ama bizim seçtiğimiz bölgeler gelişiyor. Stok oluşacağını düşünmüyoruz."

Maasfeh bir soru üzerine de, gayrimenkul geliştirici olarak Emlak Konut ve TOKİ gibi kurumların ihalelerine de girebileceklerini söyledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde