Suudi Savcı: Cemal Kaşıkçı ilaçla öldürüldü parçalanıp konsolosluktan çıkartıldı...

Suudi Savcı: Cemal Kaşıkçı ilaçla öldürüldü parçalanıp konsolosluktan çıkartıldı...

Suudi Arabistan savcılığı Kaşıkçı cinayeti zanlılarına istenen cezaları açıkladı! Suudi savcı, 11 sanıktan 5'i için idam cezası istedi. Savcı Kaşıkçı cinayete ilişkin detayları da paylaştı...

Suudi Savcı: Cemal Kaşıkçı ilaçla öldürüldü parçalanıp konsolosluktan çıkartıldı...
16px
24px
15.11.2018 13:25
ABONE OLgoogle

Suudi Savcı, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin, 11 zanlıdan 5'i için idam cezası istendiğini açıkladı. "Ölümünde boğuşma ve öldürücü dozda ilaç verilmesi etken oldu" ifadeleri kullanıldı.

Suudi Savcı cinayetle ilgili detayları verdi. Buna göre, Cemal Kaşıkçı'ya öldürücü dozda ilaç verildi.

Savcının açıklamasına göre, Hayatını kaybeden Kaşıkçı'nın cesedi parçalandıktan sonra Konsolosluktan çıkartılıp gömüldü.

'CESEDİ PARÇALANARAK KONSOLOSLUKTAN ÇIKARILDI'

Kaşıkçı'nın cesedinin akıbetine ilişkin araştırmalar sürmesine karşın, cenazesi bulunamazken, Suudi Savcı, "Cesedi parçalanarak konsolosluktan çıkarıldı" dedi.

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde de yazılar yazan Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği başkonsolosluktan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen, aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiği kaydedilmişti.

ORTAK ÇALIŞMA GRUBU KURULMUŞTU

Konuyla ilgili Türkiye ve Suudi Arabistanlı yetkililerden oluşan ortak çalışma kurulmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında görevlendirilen bir başsavcı vekili ile bir savcıkoordinesinde konsolosluk binası ile Türkiye'den ayrılan Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi'nin konutunda inceleme yapılmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde