Suudi Prens’ten küstah Türkiye çıkışı

Suudi Prens’ten küstah Türkiye çıkışı

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Mısır temasları sırasında Türkiye hakkında küstahça açıklamalarda bulundu.

Suudi Prens’ten küstah Türkiye çıkışı
16px
24px
07.03.2018 11:18
ABONE OLgoogle

Bin Selman, "Mısır ve Suudi Arabistan'ın düşmanları şeytan üçgenidir. Bunlar da Türkiye, İran ve teröristlerdir" dedi.

Mısır’da temaslarda bulunan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Türkiye karşıtı açıklamalarda bulundu. Mısır’daki bazı üst düzey medya mensuplarıyla bir araya gelen Bin Selman’ın birçok konuda açıklamalarda bulunduğu ifade edildi.

CBC kanalında çalışan sunucu Lamis El Hadeedi, Bin Selman’ın “her konuda” konuştuğunu söylerken, Suudi Prens’in Türkiye karşıtı açıklamalarda da bulunduğu ortaya çıktı.

Prens Selman’ın açıklamaları Mısır basınında geniş yer buldu.

Salman’ın, “Mısır ve Suudi Arabistan’ın düşmanları şeytan üçgenini temsil ediyor. Bu da Türkiye, İran ve terör örgütleridir” dediği ortaya çıkarken, Selman’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye’nin yeni bir “Osmanlı Halifeliği” kurmaya çalıştığını iddia etti. Bin Selman, İran’ın da bölgede isyan çıkarttığına değinirken, “Suudi Arabistan, İran’ın tehditlerine yanıt vermedik ve bizi savaşa çekmelerine izin vermedik” dedi. 

Son dönemde ülkesinde yaptığı reformlarla Dünya kamuoyunun gündemine oturan Bin Selman, Suudi Arabistan’ın “kardeşleriyle” birlikte Arabistan’da terörle savaşacağını ve bu bahsi geçen ülkelere karşı birlikte olması gerektiğini de ifade etti.

SELMAN, VELİAHT İLAN EDİLDİKTEN 1 AY SONRA ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman, 21 Haziran 2017’de yayımlanan kraliyet kararnamesi ile resmi olarak tahtın varisi olarak atanmıştı. Selman, veliaht ilan edilmesinden yaklaşık 1 ay sonra 23 Temmuz 2017 tarihinde, Körfez ülkeleri ziyaretinin ilk durağı olan Cidde’de temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşmüştü.

SAMİMİ GÖRÜNTÜLER VERMİŞLERDİ

Prens Selman, 3 Eylül 2016 tarihinde henüz veliaht prens ilan edilmemişken, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak için Çin’in Hangcou kentinde bulunan Erdoğan ile görüşmüş ve iki siyasi, samimi görüntüler vermişti. Selman o dönemde Suudi Arabistan Veliaht Prens Vekili ve Savunma Bakanı görevlerini yürütüyordu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde