Suudi Arabistan'da 20 milyar dolara petro kimya tesisleri inşa edilecek

Suudi Arabistan'da 20 milyar dolara petro kimya tesisleri inşa edilecek

Kral Abdullah'ın 50 yıl sonrası petrol yatakları ile ilgili tüm araştırmaları durdurmasıyla birlikte yatırımlar petrol yan ürünlerine yönlendirildi.

Suudi Arabistan'da 20 milyar dolara petro kimya tesisleri inşa edilecek
16px
24px
11.10.2011 15:14
ABONE OLgoogle

Dünya petrollerinin beşte bir rezervlerini elinde bulunduran Suudi Arabistan'ın, Kral Abdullah'ın 50 yıl sonrası petrol yatakları ile ilgili tüm araştırmaları durdurmasıyla birlikte yatırımlar petrol yan ürünlerine yönlendirildi. Bakanlar kurulu toplantısında 20 milyar dolarlık yeni petro kimya tesisleri inşa edileceği açıkladı. 

     Bir süre önce Suudi Arabistan petrollerinin ülke gençliğine miras olarak kalabilmesi amacı ile tüm petrol rezervleri araştırmalarının durdurulduğunu açıklayan Kral Abdullah, petrol yan ürünlerinin daha iyi işlenebilmesi ve Suudi gençliğine iş imkanlarının oluşturulması için yeni yatırım alanları oluşturuyor. 

     Dün Riyad'da toplanan bakanlar kurulunda konu ile ilgili açıklama yapan Petrol ve Yeraltı Kaynakları Bakanı Ali Al Naimi, Suudi Aramco şirketi ile Dow Chemical arasında Sadara Petro Kimya tesislerinin inşa edileceğini belirtirken yatırımların 20 milyar doları bulacağını bildirdi. Yeni yatırımın dünyanın en büyük petro kimya tesisleri olacağını dile getiren Bakan Al Naimi yabancı yatırımcıları da ülkelerine çekmeyi planladıklarını anlattı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde