Sütaş’ın 80 milyon dolarlık yatırımını Bingöl kaptı

Sütaş’ın 80 milyon dolarlık yatırımını Bingöl kaptı

Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, geçen hafta 2011 yılı mali sonuçlarını açıkladığı toplantıda bu yıl 70-80 milyon dolarlık yeni bir yatırım yapacaklarını söylemişti.

Sütaş’ın 80 milyon dolarlık yatırımını Bingöl kaptı
16px
24px
20.04.2012 15:25
ABONE OLgoogle

Sütaş, 1.4 milyar TL yıllık cirosu ve yüzde 20.4 pazar payıyla süt ve süt ürünleri sektörünün lideri konumunda. Şirketin iki fabrikası var. Biri Bursa Karacabey’de, diğeri ise Aksaray’da. Hatırlanacağı gibi Sütaş, Aksaray’daki fabrikayı 100 milyon dolarlık yatırımla 2010 yılı sonunda açmıştı...

Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, geçen hafta 2011 yılı mali sonuçlarını açıkladığı toplantıda bu yıl 70-80 milyon dolarlık yeni bir yatırım yapacaklarını söylemişti. Ancak yeri konusunda ser verip sır vermemişti. Sadece “Yeni teşvik paketi açıklansın ona göre netleştireceğiz” demekle yetinmişti...
Teşvik paketi açıklandıktan sonra Anadolu’daki oda başkanlarıyla konuşurken bu yatırımın yerini öğrendik. Evet, Sütaş’ın yatırımı 6. teşvik bölgesi kapsamındaki Bingöl’de yapılacakmış. Aksaray’daki fabrikanın kuruluşunda çalışan ekip, Bingöl fabrikasının yapımında da rol üstlenecekmiş. Muharrem Yılmaz, ilgili teşvik yasasının ayrıntılarının netleşmesini ve yönetmeliklerin çıkmasını bekliyormuş. Yakın zamanda yeni yatırımın detaylarını kamuoyuyla paylaşacakmış.

Paket açıklandığından bu yana “Güvenlik sorunlarının yaşandığı 6. bölgeye yatırım yapılır mı” sorusunun cevabı aranıyordu. Bu soruya en ilk ve en somut cevabı Sütaş verecek gibi görünüyor.

Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde