Sürücülerin itirazına konu olan EDS geri dönüyor..

Sürücülerin itirazına konu olan EDS geri dönüyor..

Sürücülerin itirazına konu olan EDS sistemi 1 Temmuz’dan itibaren TSE tarafından denetlenecek. Böylece sürücülerin ‘kural ihlali yapmadım, hız limitini aşmadım’ itirazları da ortadan kalkacak.

Sürücülerin itirazına konu olan EDS geri dönüyor..
16px
24px
25.01.2018 16:53
ABONE OLgoogle

Trafikte kural ihlallerinin engellenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı ve belediyelerin işbirliğiyle 2016’da hayata geçirilen, ancak sürücülerin cezalara yönelik ‘ihlal yapmadım hatalı ölçüm var’ itirazları nedeniyle 2017 yılında durdurulan Elektronik Denetim Sistemi (EDS) uygulaması, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) güvencesiyle geri dönüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, Hız İhlali Tespit Donanımları (HİTD) Yönetmeliği kapsamında EDS cihazlarının denetim ve periyodik kontrol görevini üstlenen TSE, sistemin yeniden devreye girmesine ilişkin hazırlıklarını hızlandırdı.

‘HATALI ÖLÇÜM’ SON BULACAK

Tüm EDS cihazlarını tek tek kontrolden geçirecek olan TSE, cihazların başta hız ihlali olmak üzere ölçüm kriterlerini tespit edecek, hatalı ölçüm yapan cihazlar yeniden programlanarak kullanıma hazır hale getirilecek.

1 TEMMUZ İTİBARIYLA DEVREDE

TSE 1 Temmuz tarihinden itibaren cihazların denetimine yapacak. TSE’den onay alan cihaz kullanıma açılacak. TSE’nin denetim ve programlama çalışmasında, uluslararası geçerliliği olan elektronik ekipman kullanılacak. EDS uygulamasına TSE güvencesi gelmesi cezalardan kaynaklı polis-sürücü tartışmalarını da sonlandıracak.

ARTIK HABERSİZ CEZA KESİLEMEYECEK

Belediyeler cihazlara ilişkin şu  standartları yerine getirecek: 

- Yerleşim yerleri giriş ve çıkışlarında sabit radar uygulaması olduğuna ışıklı uyarı levhaları konulacak.

- Radar uygulamasından 500 metre öncesinde de sürücüleri uyaracak ve limitleri gösterecek levhaları bulundurulacak.

- EDS’lerde kullanılacak kameralar en eski teknoloji olarak bilinen analog tipi olmayacak

Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde