Sürücüler dikkat! 1644 TL ceza isteniyor....

Sürücüler dikkat! 1644 TL ceza isteniyor....

Yavuz Sultan Köprüsü ve bağlantı yollarını kullanan sürücülere kesilen cezalara tepki sürerken bu kervana Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Mahmutbey gişeleri de katıldı. Mağdur olmamak için siz de plakanız ile sorgulama yapın...

Sürücüler dikkat! 1644 TL ceza isteniyor....
16px
24px
18.12.2017 12:36
ABONE OLgoogle

Geçen hafta 3’ncü köprü geçiş ve bağlantı yolları hakkındaki haberin ardından yüzlerce sürücü kendilerine haksız yere kaçak geçiş cezası kesildiğini belirterek isyan etti. Bu şikayetlerin arasında en çok OGS ve HGS’i olan sürücülere kesilen kaçak geçiş cezasına tepki var.

Bir aracın sahibine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü’nden üç adet kaçak geçiş cezası gönderilmiş.

Araç sahibi üzerine kayıtlı HGS etiketi olduğunu ve bu etiketin kredi kartına bağlı olduğunu yani hesabında sürekli bakiye bulunduğunu belirtiyor. HGS’nin bağlı bulunduğu bankadan kaçak geçiş yapıldığı iddia edilen döneme ait bakiyenin yeterli olduğu bilgisini alan sürücü Karayolları Genel Müdürlüğü’nü arayarak durumun düzeltilmesini istiyor.  3. Köprü icra mahkemesi! 3 Liralık yol için 1351 TL ceza isyan ettirdi

BONUS İKİ CEZA DAHA

Yapılan telefon görüşmesinde üç cezanın haricinde iki kaçak geçiş cezası olduğunu daha öğrenen sürücünün toplamda beş geçiş için ödeyeceği 25 liralık ücret, ceza ile birlikte 250 lira olmuş.  Bu durumda karayolları görevlisi araç sahibinden bunu ispat ederek cezanın iptali için tekrar kendilerine başvurmasını istiyor.

İSPAT EDEMEZSEK NE OLUR?

İspat edilmesi istenen öncelikle ceza döneminde HGS veya OGS hesabınızda bakiye olup olmadığı. Bu işlem cihazının bakiyesini kredi kartı ile yapanların ispatlaması banka dekontu ile daha kolay. Ancak bakiye yüklemesini Karayolları Müdürlüğü ödeme noktalarından ve PTT şubelerinden yapanların ödeme yaptıkları dekontları ibraz etmesi şart. Eğer dekontları saklamadıysanız PTT ve Karayolları Müdürlüğü bankolarından geriye dönük sorgulama yapamıyorsunuz.   HGS kullanıcılarına ceza yememeleri için yeni uygulama

‘PARAMI GERİ İSTİYORUM’

HGS’den geçtikten 15 gün içerisinde, 34 BS 0*** plakalı aracımın hesabına para yükledim. Sistemden düşmediği için ceza geldi. Cezayı ödeyin, icralık olmayın geri ödeyeceğiz dediler. Cezayı ödedim. Banka dekontundan, HGS dokümanına kadar her şeyi mail attım. Bir ay geçti, haksız yere ödediğim cezayı geri ödemediler. Sürekli inceleniyor, kontrol ediliyor, geri dönüş yapılacak diye oyalıyorlar. Ben 15 gün içerisinde paramı yüklemişim, sizin sistemin hatasını ben niye çekiyorum. Bir an önce ceza diye ödediğim 165.00 TL’yi istiyorum.

‘BU CEZAYI KABUL ETMİYORUM’

08.09.2017 tarihinde saat 23:23’de Bursa kuzey şerit 3’den geçişimizde HGS / OGS’den para çekişi olamamıştır. Bunun üzerine adresime gönderilen tebligatın kaybolması sebebiyle tarafımızdan ödeme gerçekleşememiştir. E-devlet üzerinden ceza görülmediği için ödeme yapılamadı. İş bu icra işlemi; 16 TL olan geçiş ücretini 424.24 TL olarak ödemeyi tarafımca kabul etmiyorum.

‘BU MİLLETTEN NEYİN ÖCÜNÜ ALIYORSUNUZ’

Geçiş cezasını 10 katı olarak tahsil etmek veya vergisiyle yapılan köprüleri vatandaşına 10 kat ödetmek nasıl bir karardır ve bunu yapanlar bu milletten neyin öcünü almaktadırlar. Merak ediyor ve soruyorum.
Uzun dönem filodan kiralık araç ile seyahate çıktım ve Osmangazi Köprüsü’nde HGS etiketimde limit olmasına rağmen araç plakasına 10 katı ceza kesmişler. Yazışmalara, telefon ile konuşmamıza rağmen geri adım atmıyorlar. Böyle bir durum olamaz. 1644 TL cezanız var diyorlar. Bu haksızlık. Devletin bu duruma bir çözüm getirmesi gerekir.

Turgut Erat/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde