Sürpriz ayrılıktaki mal paylaşımı nasıl oldu?

Sürpriz ayrılıktaki mal paylaşımı nasıl oldu?

Magazin dünyasının son dönemde üzerinde en çok konuşulan ayrılığı şüphesiz müzik dünyasının başarılı isimleri Sertab Erener ile Demir Demirkan’ın yollarını ayırması oldu.

Sürpriz ayrılıktaki mal paylaşımı nasıl oldu?
16px
24px
26.12.2014 15:47
ABONE OLgoogle
18 yıllık beraberliklerini bitiren çift, birlikte oldukları dönemde ortak mal da edindiler. Çiftin resmi evliliği olmadığı için mal paylaşımı gündeme çok gelmese de Erener ve Demirkan’ın birlikte olduğu yıllarda edindikleri birçok mal varlıkları olduğu, ortak ticarete girdikleri biliniyor. Demir Demirkan yakın dostlarına, “Mal paylaşımı bizim aramızdaki en önemsiz mesele. Gayet medeni şekilde çözeriz” diyerek bu konunun aralarında sorun teşkil etmeyeceğini zaten söylemişti.

Öğrendiğimize göre söylediği gibi de oldu. En azından ortak oldukları şirketleri ekim ayı içinde sessiz sedasız paylaştılar. Çiftin halen aktif ticari hayatını sürdüren üç şirketi var. Demir Demirkan, Yaz Prodüksiyon Müzik Yapım şirketindeki hisselerinin tamamını Sertab Erener’e devretti. 2006 yılında Demirkan ve Erener’in yüzde 50 ortaklıkla kurdukları Demirkan Yatırım İnşaat şirketinin dümenine de Erener geçti.

Demirkan, bu şirketteki yüzde 50 hissesini Sertab Erener’e devrederken, 200 bin TL sermayeli şirketin tüm hisseleri Erener’e geçmiş oldu. Bu şirketin üzerine Bodrum ve İstanbul’da arsalar ve gayrimenkuller olduğu biliniyor.

İki şirkette Sertab Erener tam yetkili olurken, o da Simya Müzik Prodüksiyon’daki hisselerini Demirkan’a devretti. Bu arada çiftin birliktelik yıllarında edindikleri 2009 model 20 metrelik Panacea yatı ise son altı aydır satışta. Tansu Yatch Tersanesi’nin yaptığı yat için 815 bin euro isteniyor. Bakalım yat ne zaman alıcı bulacak?

Para dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde