Sürpriz ayrılığın nedeni: Tamamen 'Duygusal'

Sürpriz ayrılığın nedeni: Tamamen 'Duygusal'

Temmuz 2013’te Carrefoursa’nın kaptan köşküne oturan Nane, 8 Şubat’ta koltuğunu Hakan Ergin’e devrediyor. Ani ayrılığın arkasında Nane’nin beklentilerinin karşılanmaması yatıyor

Sürpriz ayrılığın nedeni: Tamamen 'Duygusal'
16px
24px
05.02.2016 08:33
ABONE OLgoogle
1997’den beri Sabancı Holding bünyesinde görev yapan Mehmet Nane, Temmuz 2013’te devraldığı Carrefoursa’nın genel müdürlük koltuğunu 8 Şubat’ta bırakıyor.

Nane’nin ardından dümeni ise 4 yıldır şirketin Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan Ziya Hakan Ergin devralıyor. Ayrılık haberinin açıklanmasının ardından görüştüğümüz Nane, kararın kendisine ait olduğunu, yeni adresinin ise henüz belirlenmediğini söyledi.

Edindiğimiz bilgiye göre Nane, büyük bir perakende zincirini yönetmeye de gidebilir büyük bir holdingin perakende gemisinin kaptanlığına da oturabilir. 19 yıldır çalıştığı Sabancı’da son 11 yılın 8’ini Teknosa, 3’ünü Carrefoursa genel müdürlüğü ile geçiren Nane, “Bu yıl 50 yaşına girdim. Başka denizlere yelken açacağım. Carrefoursa’da ise altyapı artık hazır. Büyüme devam edecektir” dedi.

Nane’nin ayrılığının iş dünyası kulislerine yansıması ise çok farklı oldu. Son aylarda Sabancı Holding ile yollarını ayıran profesyoneller yeniden gündeme gelirken, kulislerde “Yaprak dökümü” benzetmesi yapılması ise dikkat çekti. Gerekçe olarak ise yöneticilerin prim sistemi gibi maddi beklentileri ile holdingin politikasının örtüşmemesi gösterildi. Son olarak, göreve gelişiyle Carrefoursa’yı 5 yıl sonra kâra geçiren Mehmet Nane’nin ani ayrılığının arkasında da maddi beklentilerinin karşılanmamasının olduğu ileri sürüldü.

DİNÇER ‘DİRİLİŞ YILI OLACAK’ DEMİŞTİ

Dün Mehmet Nane’nin ayrılma kararını önce Kamu Aydınlatma Platformu’na gönderen Carrefoursa, ardından da yazılı bir açıklama ile kamuoyunu bilgilendirdi. Carrefoursa’nın 2013’te koyulan büyüme hedefine planlanandan erken ulaştığını ifade eden Carrefoursa Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, “Carrefoursa 3 yıl önce vaat ettiği sıçramayı başarıyla gerçekleştirdi. Marka canlandı, müşterinin kalbini yeniden kazandı. Mehmet Nane’ye gösterdiği üstün liderlikten ötürü teşekkür ediyorum. 12 yıldır beraber çalıştığım değerli arkadaşım, kariyerinde yeni bir yolculuğa çıkmak için benden izin istedi. Bu bir bayrak yarışıdır. Carrefoursa bayrağı sektörün saygın isimlerinden Ziya Hakan Ergin’e devrediliyor” dedi. Bu arada açıklamanın ardından konuştuğumuz Ergin de, “Carrefoursa’ya ilişkin olumlu gelişmeleri takip ediyorum. Teklifi seve seve kabul ettim. Heyecanlı ve mutluyum” diye konuştu.

2016 YILI CİRO BEKLENTİSİ 5 MİLYAR LİRAYA ÇIKTI

2015’i 4 milyar ciro ile kapatmaya hazırlanan Carrefoursa’nın 2016 beklentisi 5 milyar liralık hasılata ulaşmak. 2015’i 792 mağazayla kapatan şirket, Kiler satın almalarıyla öne çıkıp İsmar ve 1E1’in toplamda 250 mağazasını bünyesine katmıştı. Sabancı Holding, Mayıs 2013’te Fransız Carrefour’dan yüzde 12 Carrefoursa hissesini 141 milyon TL’ye satın alıp Carrefoursa’daki payını yüzde 50.8’e çıkarmış, 2014’te 5 yıl sonra ilk kez kâr açıklanmıştı. Dün itibarıyla şirketin piyasa değeri ise 6.3 milyar lira düzeyindeydi.
Menekşe Ataselim/Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde