Suriye'ye harekat başladı, dolar çıktı

Suriye'ye harekat başladı, dolar çıktı

Dolar/TL askeri hareket sonrası 2.96'yı gördü

Suriye'ye harekat başladı, dolar çıktı
16px
24px
24.08.2016 06:41
ABONE OLgoogle
Dolar/TL TSK'nın koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesine askeri harekat başlatmasıyla yükselişte. 

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ve Keklice bölgesinin terör örgütü IŞİD unsurlarından temizlenmesi amacıyla harekat başlatıldı. TSK unsurlarınca saat 04.00 sularında icrasına başlanan harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor. 

MERKEZ'İN KARARI 

Dün TCMB toplantısında marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 8,75'ten yüzde 8,50'ye indirdi, Merkez Bankası borçlanma faiz oranını (faiz koridorunun alt bandı) yüzde 7,25 ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 7,5 düzeyinde sabit tuttu. 25 baz puan indirimin ardından dolar/TL 2.9330'a geriledi. 

Yeni güne 2.9540 civarında başlayan dolar/TL saat 09:12 itibariyle 2.9606 seviyelerinden işlem görüyor. Euro/TL ise %0.1 artışla 3.3429'da.

JEOPOLİTİK GELİŞMELER TAKİP EDİLECEK

Uzmanlar yurtiçinde yaşanan gelişmelerin dolar/TL'nin hareketinde etkili olabileceğini belirtiyor. Bunun dışında Türkiye'de önemli bir veri akışı bulunmazken ABD 2. el konut satışları verisi yakından izlenecek. HSBC Portföy Yönetimi Yatırım Stratejisti İbrahim Aksoy yolladığı bir notta "Operasyon haberleri yurtiçi yerleşiklerin 15 Temmuz sonrasında sattıkları dövizi geri almalarını hızlandırabilecek bir gelişme olarak görünüyor" değerlendirmesini yaptı. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde