Suriye'deki olaylar Türklere otel yatırımlarını erteletti

Suriye'deki olaylar Türklere otel yatırımlarını erteletti

Türk otel zincirlerinin son dönemde açıldığı Suriye'deki olaylar yeni yatırımları erteletti.

Suriye'deki olaylar Türklere otel yatırımlarını erteletti
16px
24px
02.05.2011 08:52
ABONE OLgoogle

Richmond görüşmelere ara verirken Dedeman da dördüncü otelinin inşaatını erteledi

Suriye'de ısınan siyasi gündem ve karışıklıklar nedeniyle Türk turizmciler bölgedeki yatırımlarını yeniden gözden geçirmeye başladı. Aksoy grubu bünyesindeki Richmond Otelleri, Suriyeli yatırımcılar ile yaptığı görüşmelere ara verdi.

Grup, Türkiye'deki 5 otelinin ardından yurtdışına ilk açılımını Suriye ile yapacaktı. Richmond International Genel Müdürü Ümit Yaşar Atalay, Suriye'de yapacakları yatırımla ilgili görüşmelere şimdilik ara verdiklerini açıkladı. Grup, daha önce Suriye'de 5 otel için görüşmelere başladığını bildirmişti.

DEDEMAN 2013'TE OTELİ AÇACAKTI

Bu arada 2009 yılında Suriye ile Türkiye arasındaki siyasi ilişkilerin yakınlaşmasıyla birlikte Suriye pazarına Halep, Şam ve Palmyra'da üç otelle girerek bir anda pazar lideri olan Dedeman Grubu da işletme anlaşmasını imzaladığı dördüncü oteli Dedeman Latekia'nın inşaat çalışmalarına başlayamadı. Anlaşması geçtiğimiz aylarda imzalanan otel için bu ay inşaata başlanması planlanıyordu.

Dedeman Otelleri Satış ve Pazarlama Koordinatörü Bülent Kayapehlivan, otelin inşaat çalışmalarının olaylar nedeniyle biraz aksayabileceğini açılışın da uzayabileceğini kaydetti. Kayapehlivan, otelin inşaatının ne zaman başlayacağının henüz belli olmadığını da kaydetti. Suriye'nin en önemli eğlence ve turizm merkezlerinden birinde olan Lateaika Oteli'nin 2013 yılında açılması planlanıyordu.

Dilek Taş/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde