Süpermarkette konut satacak

Süpermarkette konut satacak

Metin Şentürk'e Ferrari'sini vermesiyle dikkat çeken işadamı Fikret İnan, markette konut satarak insanları bir kez daha şaşırtacak

Süpermarkette konut satacak
16px
24px
25.10.2009 08:12
ABONE OLgoogle

Hız rekoru denemesi için görme engelli şarkıcı Metin Şentürk'e Ferrari'sini vermesiyle dikkat çeken işadamı Fikret İnan, markette konut satarak insanları bir kez daha şaşırtacak

Fikret İnan 27 yıldır aile şirketi olan inşaat malzemeleri ticareti ile uğraşırken, 2007 yılında inşaat işine girdi. 2 yıl gibi kısa sürede 2 bin 929 konut inşa etti, 2 bin 115'ini sattı. 217 milyon TL ciro elde etti. İnşaat sektöründe üçüncü yılına girerken 3 bin konutluk yeni bir projenin startını verdi.

İstanbul Bahçeşehir'de yapacağı 3 bin konutun 2 binini bir ayda satmayı hedefliyor. Bu konuda çok iddialı, çünkü bu konutları süpermarkette satacak. Yanlış okumadınız, süpermarkette konut satacak... İnan, Bahçeşehir'deki konutların ortasına bir de Kıbrıs inşa edecek ve bu Kıbrıs'ı da restoranlara pazarlayacak. Fİ Yapı'nın sahibi Fikret İnan, işte böyle ilginç projeler üreten, "vakit nakittir" deyip yaptığı her işte hızlı olan bir işadamı. Söz hızdan açılmışken Fikret İnan'ın yolda da hızlı olduğunu söylemem gerekiyor. Zaten kamuoyun bu hız tutkusu sayesinde tanıyor. Hız tutkusu yüzünden Ferrari otomobil kullanan İnan, Ferrari'sini, hız rekoru denemesi için görme engelli şarkıcı Metin Şentürk'e vermesiyle gündeme geldi.

Fikret İnan ile Metin Şentürk'ü ve Bahçeşehir ve içindeki Kıbrıs projelerini konuştum. Fikret İnan, Metin Şentürk'e Ferrari'sini vermesini bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyor; "Bu proje eğitim her engeli aşar kampanyasının bir parçası. Metin Bey dünya rekorunu kırdığı zaman birçok engelli ailesine cesaret verecek. 'Görme engelli olan bir insan dünya hız rekorunu kırıyor da ben çocuğumu bahçeye sokağa çıkartmaktan imtina ediyorum' düşüncesini kıracağına inanıyorum."

Fikret İnan, Metin Şentürk'ün bu rekoru kesin kıracağına inandığını belirterek, "Bunun en somut örneği de Metin Şentürk'e tavlada 5 - 0 yenilmem oldu. Ben kendimi iyi tavla oynayan biri olarak görüyordum. Ancak Şentürk'e 5-0 yenildikten sonra bu insanın dünya hız rekorunu kıracağıyla ilgili herhangi bir şüphem kalmadı" diyor.

İki yılda dört büyük proje
İNŞAAT sektörünün önde gelen firmalarından FİYAPI, 2007 yılında kuruldu. Birçok projeye imza attı. Sancaktepe projesi; Sarıgazi'de 25 bin m2 alan üzerine inşa edildi. Esenşehir projesi; 40 dönüm arazi üzerinde 16 blok ve 832 daireden oluşuyor. Tuzla projesi; 7 bin metrekare alan üzerine 6 milyar TL yatırımla hayata geçirildi. Beylikdüzü projesi; Metrekareleri farklı olmak üzere 4 farklı tipte daire alternatifi sunuluyor. Bu inşaat FİYAPI'nın 2 yıldan kısa bir süre içerisinde imza attığı dördüncü büyük proje.

'Ülke genelinde 10 yılda 100 bin konut yapacağız'

Türkiye genelinde büyük marketlerde kuracağı "örnek daireler" ile satış yapacak
Fikret İnan'ın Ferrari ile alakası ne?

Fikret İnan yaşam tarzı son derece mütevazı olan birisi. Hiçbir şekilde gece hayatı ve eğlencesi olmayan tamamen ailesiyle mütevazı yaşam süren birisi. Tek zaafı araba tutkusu olması. 

 Kaç aracınız var?

5 araç var. Ferrari F430, Mercedes CL 550, Mercedes 320, BMW 6.50 Cabrio ve Cherokee Jeep... Ferrari'den etkilenmem oradaki mükemmeliyetten kendi şirketime faydalar çıkartıyorum. Orada insan daha değişik enteresan duygular tadıyor. Bunları kendi hayatınızda uygulamaya başlıyorsunuz. Bunların sonucunda da Fİ Yapı'nın Ferrari'yi geçtiğini düşünüyorum. 

 Bahçeşehir'deki proje nasıl?

Bahçeşehir projesiyle birlikte "akıllı yaşam sistemini" getireceğiz. Burada insanların çok daha rahat, çok daha kendisini güvende hissettiği yeni bir site yaşamı uygulayacağız. Kıbrıs adasını 4 bin metrekare bir havuz içerisine yerleştirdik. Burada restoranlar olacak. Bunları pazarlıyoruz. 

 Projeyi nasıl satacaksınız?

Daire fiyatları 69 binle 249 bin arası değişecek. Toplam 3 bin konut. Ayrıca marketten satış yapacağız. Önümüzdeki dönemde 10 bin konut satma hedefimiz var. 10 yılda 100 bin konut sırf İstanbul değil Ankara İzmir Ege'de başka iller ayrıca Anadolu ve Güneydoğu'da. Evet, bunu da Türkiye genelinde yaygın olan süpermarketler üzerinden satmayı planlıyoruz. Marketin içine örnek daire kurulacak. Belli başlılarına... Oradan satış yapacağız.

Sinan Özedincik/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde