Süper Kupa Trabzonspor'un

Süper Kupa Trabzonspor'un

Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Bursaspor'u 3-0 mağlup ederek TFF Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Süper Kupa Trabzonspor'un
16px
24px
07.08.2010 20:32
ABONE OLgoogle

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Baki Tuncay Akkın, Nihat Mızrak

Bursaspor: Ivankov 4, Ali Tandoğan 5, İbrahim Öztürk 4 (Dk. 75 Serdar Aziz ?), Ömer Erdoğan 5, Vederson 4, Kirita 4 (Dk. 46 Bekir Ozan Has 4), Ivan Ergiç 5, Volkan Şen 5, Ozan İpek 5, Batalla 4 (Dk. 63 Sercan 3), Turgay Bahadır 4

Trabzonspor: Onur 6, Serkan 7, Glowacki 7, Egemen 6, Cale 5, Ceyhun 7, Selçuk 6, Colman 6, Alanzinho 8 (Dk. 79 Barış ?), Burak 4 (Dk. 66 İbrahim Yattara 4), Teofilo 8 (Dk. 90+3 Giray ?)

Goller: Dk. 55, 61 ve 72 Teofilo (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 5 Cale, Dk. 18 Egemen, Dk. 33 Selçuk İnan, Dk. 85 Glowacki (Trabzonspor) Dk. 39 Kirita, Dk. 67 Volkan Şen (Bursaspor)

İLK YARI

TFF Süper Kupa mücadelesinde Bursaspor ile Trabzonspor ilk yarıyı 0-0 berabere tamamladı.

Futbolda 2009-2010 sezonunda Turkcell Süper Lig Şampiyonu ve Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu'nu karşı karşıya getiren mücadelenin ilk yarısında Trabzonspor daha atak bir görüntü ortaya koydu. Bursaspor karşısında daha iyi pas yapan, orta alan üstünlüğünü elinde tutan bordo-mavili ekip, net bir pozisyon üretemese de kontrolü elinden bırakmadı.

Maçın 12. dakikasında korner atışında Ömer'in kafa vuruşuyla bordo-mavili kaleyi yoklayan Bursaspor,

30. dakikada Ali'nin uzaktan şutu sonrası kale önünde oluşan pozisyonda rakibi karşısında tehlikeli oldu. İlk yarının genelinde rakip sahaya oyunu yıkmayı başaramayan son lig şampiyonu, kontrataklarla tehlikeli olmaya çalıştı. Bursaspor'un son dakikalarda rakip yarı alanındaki hücum organizasyonları da sonuç getirmedi.

6. dakikada Burak'ın ceza alanı dışından sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

9. dakikada Colman'ın ara pasında ceza alanının sol çaprazında topla buluşan Teofilo, Bursaspor savunmasında Ömer'in baskısıyla şut vuramayıp topu auta çıkardı.

12. dakikada Vederson'un soldan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde iyi yükselen Ömer'in kafa vuruşunda meşin yuvarlağı kale önünde kafayla Serkan çıkardı. Daha sonra Trabzonsporlu futbolcular topu kontrol etti.

17. dakikada Burak'ın sağdan ceza alanına gönderdiği topa müsait durumdaki Teofilo ayak koyamayınca meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

30. dakikada Ali'nin uzaktan sert şutunda Onur'un göğsünden seken topu ceza alanı içinde Turgay tamamlamak istedi. Trabzonspor savunmasında Glowacki ile Turgay aynı anda topa hamle yapmak isterken Turgay'ın müdahalesiyle meşin yuvarlak auta çıktı.

32. dakikada Selçuk'un ceza alanının dışından sert şutunda kaleci Ivankov son anda topu kornere çelerek kalesini gol tehlikesinden kurtardı.

45. dakikada orta alanda aldığı topu kale önüne kadar taşıyan Alanzinho'nun vuruşunda top kaleci Ivankov'da kaldı. 

İKİNCİ YARI

55. dakikada Trabzonspor öne geçti. Bu dakikada yaklaşık 30 metreden Ceyhun'un vuruşunda kaleci Ivankov'dan dönen topu takip eden Teoflio, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1.

61. dakikada Trabzonspor Teoflio ile farkı ikiye çıkardı. Selçuk İnan'ın pasında savunmanın arkasında topla buluşan Teoflio, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda vurur gibi yaptıktan sonra yere yatan kaleci Ivankov'un üzerinden meşin yuvarlağı aşırarak ağlarla buluşturdu. 0-2.

70. dakikada hava sıcaklığından dolayı maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu ikinci yarıda bir kez daha su molası verdi.

72. dakikada Teofilo kendisinin ve takımının üçüncü golünü kaydetti. Bu dakikada sağ taraftan kullanılan köşe atışında Egemen'in kafa vuruşunu Teofilo,arka direğin dibinde ayağı ile tamamladı. 0-3.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Bursaspor'u 3-0 mağlup eden Trabzonspor, TFF Süper Kupa'nın sahibi oldu.

FUTBOLCULAR KUPAYI KALDIRDI

Bordo-mavili takımın kaptanları İbrahim Yattara ve Egemen, kupayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in elinden aldı. Trabzonsporlu futbolcular, kupayı aldıktan sonra büyük bir sevinç yaşadı.

Final maçını kaybeden Bursasporlu futbolcular ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam'a Trabzonsporlu taraftarlar yaptıkları tezahüratlarla sevgi gösterisinde bulundu.

Bu arada Bursasporlu futbolcular, şiltlerini aldıktan sonra tören alınından ayrılmayarak Trabzonsporlu futbolcuların kupa çoşkusunu kenardan izleyerek onları alkışladı. Bursasporlu futbolcuların bu fair-play davranışı tribünlerden büyük destek gördü.

Öte yandan karşılaşmada üç gol atan Teofilo, maçın adamı seçilirken ödülünü TFF Başkanı Mahmut Özgener'in ellerinden aldı.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde