Süper Bulut'a karşı Kırmızı Bulut

Süper Bulut'a karşı Kırmızı Bulut

Turkcell'in geçtiğimiz haftalarda tanıttığı SüperBulut platformuna Vodafone da Kırmızı Bulut'la cevap verdi.

Süper Bulut'a karşı Kırmızı Bulut
16px
24px
03.04.2012 13:50
ABONE OLgoogle

Turkcell'in 22 Mart'ta tanıtımını yaptığı SüperBulut platformunun ardından Vodafone da ''İş Ortagım Kırmızı Bulut'' programının tanıtımı, Maslak'taki Vodafone Plaza'da gerçekleştirildi.

      Tanıtımda konuşanVodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, rekabetin koşullarının yeniden tanımlandığını ve küresel bir arenaya taşındığını belirterek, maliyetlerin arttığı bir ortamda KOBİ'lerin dönüşüm döneminde olduğunu, yenilikçilik ve verimlilik konularında bilgi iletişim teknolojilerinin kritik bir rol üstlendiğini kaydetti.

      ''Türkiye'de şirketlerin yüzde 99'unu, istihdamın yüzde 77'sini oluşturan KOBİ'lerin desteklenmesi, ülkemizin ekonomisinin büyümesini etkiliyor'' diyen Timuray, Vodofone Türkiye olarak, KOBİ'lerin küresel rekabet gücüne ulaşması sürecine katkıda bulunmayı kurumsal sorumluluk olarak gördüğünü söyledi.

      Vodafone'un dünya çapında 34 milyon kurumsal iş ortağının bulunduğunu ifade eden Timuray, şunları aktardı:

      ''Vodafone, küresel rekabet ortamını çok iyi tanımakta ve dünyanın dört bir yanındaki farklı pazarlarda faaliyette olan işletmelerin iletişim ihtiyaçlarını inovasyon, ve verimlilik katarak, rekabet avantajı sunmaktadır. Vodafone Türkiye olarak global bilgi birikimimizi 'yarınımızın büyük şirketleri'nin avantajına sunmak üzere, 2 yıl önce İş Ortağım Programımızı başlattık. Bu iki sene zarfında, tüm işletmelerin faaliyetlerine değer katan ve büyümelerine destek için çalışan güvenilir iş ortağı olma vizyonumuzla, pek çok ürün ve hizmetler geliştirdik. Borusan Telekom ve Koç.net'i bünyemize katarak, komple iletişim hizmetlerini sunmaya başladık.''
      
     Yüzde 95'e varan tasarruf olanağı

   Vodafone, Turkcell'in SüperBulut'una adeta gönderme yaptı. Turkcell'in "SüperBulut'la işletmeler yüzde 80 tasarruf ediyor" açıklamasına Vodafone yüzde 95'le cevap verdi.
     
     Timuray, bu çalışmayı hizmete sunarken IT (bilişim teknolojileri) ve veri merkezlerine yaptıkları 120 milyon TL yatırım ile desteklediklerini belirterek, şöyle devam etti:

      ''Türkiye ekonomisinin belkemiği olan KOBİ'lerimize verimlilik ve rekabet gücü kazandıran, iş yapış şekillerini uçtan uca değiştiren yepyeni bir iş modeli sunuyoruz. Vodafone İş Ortağım Kırmızı Bulut ile KOBİ'lerimiz Türkiye'de ve dünyadaki yeni nesil teknolojilere yüksek IT sistem veya altyapı yatırımı yapmadan erişecek ve bu sayede yüzde 95'lere varan tasarruf olanağı elde edecek. Teknolojiye eşit erişim hakkı elde ederek kendilerinden daha büyük ölçekteki şirketlerle etkin bir şekilde rekabet edebilecek olan KOBİ'lerimizin ekonomimizde daha etkin söz sahibi olmasını istiyoruz.''
      
     ''KOBİ'ler zenginleştirilmeli''
     
     Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen de, bilişim teknolojisi trendleriyle bir veri patlamasının ortaya çıktığını belirterek, sosyal medyanın kuvvetli hale geldiğini, gazetelerin internetten takip edildiğini ve bu dünyanın arkasındaki bulut olmadığı takdirde senkronizasyon oluşturulamayacağını kaydetti.

      ''KOBİ'ler Türkiye'deki istihdamın yüzde 77'sini karşılıyor ama ekonomiye katkıları yüzde 26 civarında. Türkiye'nin büyümesi için KOBİ'lerin zenginleştirilmesi gerekiyor'' diyen Özmen, bunun olabilmesi için teknolojinin en yenisine sahip olmak gerektiğini ve algı değişiminin yaşandığını söyledi.

      KOBİ'lerin yüzde 90'ında bilişim çalışanı olmadığını ifade eden Özmen, şunları aktırdı:

      ''KOBİ'lerin kendi işini yapmasını istiyoruz. 2012'de dünyada şirketlerin yüzde 87'si KOBİ'nin önemi anlamış durumdadır. Şirketlerin yüzde 82'i mobil çalışan var. Türkiye'de bu patlamayı yapabilmek için maliyetleri düşürmemiz gerekiyor. Bulut Türkiye için büyük şanstır. Bu uygulamada maliyet çok düşük. Kişi başına aylık ücretlerle satın aldığınız kadarını ödüyorsunuz. Yönetim tarafında birini işe almanız gerekmiyor. Üretkenlik işin içine giriyor. En son yazılımlara istediğiniz yerden istediğiniz biçimde ulaşabiliyorsunuz. Microsoft'un ürünleri 2,2 milyar kullanıcı tarafından kullanıyor. Office programları, bulut üzerine taşındı. Bunları istediğiniz yerden istediğiniz şekilde aynı dosyaya birçok kişi ulaşabiliyor.''

      Microsoft'un başka bir operatör ile de böyle bir uygulama başlattığının anımsatılması üzerine Özmen, ''Bulutun olduğu her yerde biz varız. 110 bin çalışanımız var. Bunlardan 90 bini mühendistir. Bizim stratejimiz, transparan şekilde çalışmaktır. 2012 Microsoft için KOBİ'lerin yılı KOBİ'lerin sıçramayı yapması lazım. KOBİ'ler Türkiye'nin geleceği için çok önemli biz de KOBİ'lerin olduğu her işte varız'' diye konuştu.
      
     ''Bulut stratejisi hizmetlerimizin bir parçası oldu''
    
     Vodafone Grubu İş Ürünleri ve Hizmetleri Direktörü Scott Petty, 34 milyonun üzerinde müşterilerinin bulunduğunu belirterek, bunun büyük bir piyasa olduğunu ve 12 milyar avronun üzerinde bir gelirden bahsedildiğini kaydetti.

      Vodafone'un, mobil piyasasında başarılı olduğunu, ancak yeni uygulamalar ortaya koyması gerektiğini ve bu uygulamanın böylelikle oluşturulduğunu ifade eden Petty, ''Ürünleri entegre şekilde sunmak istedik. Bulut stratejisi hizmetlerimizin bir parçası oldu. Geleneksel bazlı iletişimden bulut bazlı iletişime geçtik. Daha hızlı müşterilerimize cevap verebilir durumda bulunuyoruz. Güçlü bir iletişim alt yapısı oluşturduk'' dedi.

      Yazılımlarda, makinalar arası iletişim yapısını geliştirdiklerini anlatan Petty, sözlerini şöyle sürdürdü:
      ''KOBİ gibi müşterileri bulut hizmetlerine yönlendirmiş olduk. Segment bazlı yaklaşım önemli sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da KOBİ'lerde gelişmeler sağladık. KOBİ'leri de şirket olarak çok önemli bir fırsat olarak düşünüyoruz. Bu uygulamada, bireysel cihazların kurumsal amaçla kullanılması söz konusu, şirketlerde çalışanların yüzde 70'i akıllı cihazları kullanıyor. Ofis içinde de dışında da olsa müşteri ihtiyaçlarına cevap verebiliyorlar.

      Müşterilerin tek umursadığı şey verimliliktir. Biz buna çok önem veriyoruz. Pek çok ülkede artık bulut çözümleri daha da artmaya başladı. Mobil cihazların güvenliği çok önemlidir. Online uygulamaları güvenle kullanabiliyorlar. Bu uygulamayı kullanabilmek için uzman bir IT çalışanı olmaya gerek yok. Bir sistem üzerinden giriş yaparak hizmetleri kullanabiliyorsunuz.''
      
     ''Avrupa'da 3 yıl içinde KOBİ'lerin yüzde 72'si bulut hizmetlerini kullanacak''
     
     Vodafone Türkiye Kurumsal İş Birimlerinden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Phil Patel, Türkiye'de KOBİ'lerin iş yapış şekillerini değiştirmek istediklerini ifade ederek, ''Şirketler bireysel olarak internet kullanabiliyor, ama bunu 'kurumsal olarak nasıl kullanabilir-' diye çalışıyoruz. Avrupa'da şirketlerin yüzde 26'sı bulutun ne olduğunu biliyor. Şirket sahiplerine bulutun ne olduğunu anlatabilirsek geniş bir pazar oluşur'' diye konuştu.

      Avrupa'da 3 yıl içinde KOBİ'lerin yüzde 72'si bulut hizmetlerini kullanacağını öngördüklerini aktaran Patel, ''Sistemimiz çok basit, IT ekibi, yöneticisine gerek yok. Sadece bir 'tık' ile bulut hizmetleri kullanılabilecek. En iyi IT uygulamalarını sunmak istiyoruz. Global anlamda büyük bir deneyimimiz var. Paketlere göre, KOBİ'ler istedikleri programları alıp kullanabilecek. Siz neredeyseniz ofisiniz orada olacak'' diye konuştu.

      Patel, Vodafone Locate programına, Türkiye'de ilgi duyulduğunu belirterek, ''Mesela aracın nerede olduğu görülebiliyor. İstanbul gibi trafiği yoğun olan bir kentte bu uygulama kullanılacaktır'' dedi.

      Bir gazetecinin ''çalışanların özlük haklarına müdahale mi edilecek-'' sorusu üzerine Patel, ''Bunları, özlük haklarına müdahale olarak görmüyorum. Biz bu hizmetlerden gurur duyuyoruz. Çalışanların gizlilik konusu çok önemli. Şirketler ve çalışanlar bu uygulamaya karşı değil'' yanıtını verdi.

      Vodafone'un ''İş Ortağım Kırmızı Bulut'' programı, e-posta ve web çözümleri, iş yönetimi çözümleri ve bilgi güvenliği çözümleri ile geniş kapsamlı bir hizmet paketi sunuyor.

Turkcell'in SüperBulut'la ilgili haberini okumak için  tıklayın

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde