Suna Kıraç son yolculuğuna uğurlandı! Tabuttaki örtüde ne yazıyor?

Suna Kıraç son yolculuğuna uğurlandı! Tabuttaki örtüde ne yazıyor?

2000 yılından bu yana ALS hastalığı ile mücadele eden merhum iş insanı Vehbi Koç'un kızı ve Koç Holding'in eski Başkan Vekili Suna Kıraç dün hayatını kaybetti. Kıraç'ın cenazesi bugün Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki Aile Kabristanı’na defnedilecek.

Suna Kıraç son yolculuğuna uğurlandı! Tabuttaki örtüde ne yazıyor?
16px
24px
16.09.2020 12:58
ABONE OLgoogle

Yıllardır ALS hastalığı ile mücadele eden Koç Holding eski Başkan Vekili, merhum iş insanı Vehbi Koç’un kızı Suna Kıraç, 79 yaşında dün hayatını kaybetti.

Kıraç, için Koç Holding binasında anma töreni düzenlendi. Törenin ardından Suna Kıraç'ın naaşı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tadbikat Camii'ine getirildikten sonra cenaze namazı kılınarak son yolculuğuna uğurlandı.

Koç Holding Başkanı Ömer Koç...

KIRAÇ’IN TABUTUNA DA AYNI ÖRTÜ

Suna Kıraç’ın naaşının üzerine örtülen örtüde “Lâ ilâhe İllallâhu el-Melikü’l-hakku’l-mubîn Muhammedun resûlullâh sadiku’l-va’di’l-emîn” yazıyor. Bu ifade “Hak ve gerçek olan kainatın sahibi Allah’tan başka ilah yoktur. Güvenilir ve sözünde sadık Muhammed, onun elçisidir” anlamına geliyor.

İpek Kıraç, annesine böyle veda etti. 

Sancak daha önce Vehbi Koç, Sevgi Gönül ve Mustafa Koç’un cenaze törenlerinde de kullanılmıştı.

Cenaze namazına çok sayıda iş, spor, siyaset ve sanat dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, halası Suna Kıraç'ın naaşını omuzlarında taşıdı.

Koronavirüs nedeniyle cenaze namazı için geniş tedbirler alındı. Gelenlerin ateşi ölçülürken, giriş ve çıkışlara dezenfektan üniteleri konuldu. Kıraç'ın naaşı cenaze namazının ardından, defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü.

KOÇ'UN SOYAĞACI

Vehbi Koç’un soyağacı Hacı Bayram-ı Veli’ye kadar gidiyor. Hacı Bayram Veli türbesindeki kubbenin eteğinde uçları yarım daire kemerlerle son bulan dikdörtgen kartuşlarda da “Lâ ilâhe İllallâhu el-Melikü’l-hakku’l-mubîn Muhammedun resûlullâh sadiku’l-va’di’l-emîn” yazıyor.

Sevgim Begüm Yavuz/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde