Süleyman Aslan, uyuşturucu satıcılarıyla aynı yerde

Süleyman Aslan, uyuşturucu satıcılarıyla aynı yerde

Geçtiğimiz Salı günü yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın nezarette tutulduğu öğrenildi.

Süleyman Aslan, uyuşturucu satıcılarıyla aynı yerde
16px
24px
19.12.2013 10:55
ABONE OLgoogle

Geçtiğimiz Salı günü yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın nezarette tutulduğu öğrenildi.

24 saat uyuyamayan Aslan'ın kaldığı nezarette 15 kişi bulunuyordu. Söz konusu nezarette Narkotik suçlar kapsamında gözaltına alınan kişiler bulunuyordu. Aslan’ın avukatı Prof. Dr. Ersan Şen, müvekilinin başka bir yere alınması için dün bir takım girişimlerde bulunduğunu söyledi. Aslan’ın sorgusuna ise 10:30’da başlanması bekleniyordu.

Türkiye’yi sarsan “yolsuzluk ve rüşvet” operasyonunda gözaltına alınan isimlerden en dikkat çekici isimlerden biri de Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’dı. Eşinin de dün ifadesine başvurulan Aslan salı günü yapılan ve 51 kişiyi kapsayan soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. 

‘CEZAEVİNDEN DE ZOR’

Piyasa değeri 16 milyar 687 milyon lira olan ve 15 bine yakın personeli bulunan Halkbank’ın Genel Müdürü Aslan’ın bu sabah 10.30’da sorguya alınacağı öğrenildi. hurriyet.com.tr’nin soruları üzerine konuşan Aslan’ın avukatı Prof. Dr. Ersan Şen, “Bu sabah 10.30’da sorguya başlanmasını bekliyoruz. Henüz nelerin sorulacağını bilmiyoruz. Süleyman Bey, daha önce nezarette tutuldu. Kaldığı yerde 15 kişi bulunuyordu. Sert koşullardaydı. Son derece kötü koşullarda kaldı. Tutukevinden Cezaevinden de zor. Allah insani orya koymasın. Kaldığı yerde, Narkotik’in yaptığı operasyon sonrası alınan kişiler de bulunuyordu. 24 saat kadar uyuyamadı. Uyuma imkanı yoktu. İfadesi alınacağı için biz bu duruma müdahale ettik.  Uyuması için imkan sağlayın dedik. İfade başlayacak. Yoğun da soru soracaksınız dedik. Haklısınız dediler. Dün, başka bir yere geçmesini sağladık. Farklı bir kata alındı. Özel bir muamele söz konusu değil. İstirahat amaçlı”  şeklinde konuştu. 

'OLAN OLMUŞ'

Prof. Dr. Şen, müvekkili Aslan’a yöneltilecek soru listesinin uzun olduğu yönündeki soruya ise “Muhtemeldir o. Ama daha bilmiyoruz.  Elle gelen düğünle bayram… Ne yapalım. Olan olmuş” dedi. (Dinçer Gökçe/Hürriyet)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde