Şule Çet’in avukatı: Adli Tıp cinsel saldırının oluştuğu net

Şule Çet’in avukatı: Adli Tıp cinsel saldırının oluştuğu net

Ankara’da tecavüz edilip bir gökdelenin 20. katından atılarak hayatını kaybeden Şule Çet’in avukatı Umut Yıldırım, “Otopsi raporuna göre Şule boğularak öldürülmüş olabilir. Adli Tıp cinsel saldırının oluştuğu net" dedi.

Şule Çet’in avukatı: Adli Tıp cinsel saldırının oluştuğu net
16px
24px
12.02.2019 10:35
ABONE OLgoogle

Şule Çet'in avukatı Umut Yıldırım, dava sürecine ilişkin olarak Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman'a konuştu.

"Beni bu davada en çok üzen ve zorlayan, babaya otopsi raporunu anlatmak oldu. Bir babaya bu durumu hangi kelimelerle anlatacağınızı bilemezsiniz" diyen Yıldırım, "Nitekim de anlatamadım. Yarım saat lafı geveledim. Adli Tıp raporunu da babaya anlatamadım. Bir babaya tutup da 'Kızınıza tecavüz edildiğini gösteren bakın böyle belgeler var. Şu yırtıklar oluşmuş, şu emareler var' diyemiyorsunuz. Ama o raporu anlatmam gerekiyor, bu benim sorumluluğum" ifadesini kullandı.

"Duruşmada maalesef özellikle Çağatay'ın müdafisi, mahkeme karar vereceği sırada kızın, Şule'nin bakire olmadığını, aslında çok 'rahat' biri olduğunu, sevgilisinin olduğunu, o saatte başka iki erkeğin yanlarına gelip yanlarında alkol aldığını söyledi, bunu söyleyebildi" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

Şule Çet davasının sanık avukatı Levent Ekmen: Bekaretine ilişkin tek kelime söylemedim, Adli Tıp raporunda ilgili kısmı okudum

- Mersin Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından iki profesörün imzaladığı raporu sunduk. Bu raporda aslında bu mahkemedeki her şeyin cevabı var. "Cinsel saldırı var mı, yok mu?" noktasında soru yöneltmiştik üniversiteye. Üniversitenin cevabı şu şekilde: "Anal kısımda bulunan PSA…" PSA, sadece erkekten salgılanan bir sıvı, o yüzden altını çiziyorum. Yine aynı yerde tükürük amilazı bulunması. Yine aynı yerde yırtıkların oluşması. Bir de kalçasında ısırık var. Hepsini onlar tespit ettiler ve raporladılar. Buna ilişkin resimleri de koydular. "Bunların hepsi bir arada düşünüldüğünde, cinsel saldırının oluştuğu nettir" dediler. Sonrasında yine sorduğumuz sorulardan birisi, "Şule öldürülüp atılmış olabilir mi?" şeklindeydi.

— "Hiyoit" diye bir kemik var boğazda. Adli Tıp diyor ki "Hiyoit kemiği kırıklığı, normalde boğulma vakalarında görülür. Boğulma vakalarında o kemiğin kırılma ihtimali yüzde 80, asılma vakalarında kırılma ihtimali yüzde 40, yüzde 50. Ama düşme vakalarında o kemiğin kırılma ihtimali yüzde 5'tir" Yani bu, Şule'nin boğularak öldürülmüş olma ihtimalini gösteriyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde